Til angreb på Per Clausen

Han har ikke styr på tallene

Thomas Kastrup-Larsen (S) gik får budgetforhandlingen i rette med Enhedslistens Per Clausen, som mener, at Aalborg Kommune er ved at spare sig til et stort millionoverskud. Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Thomas Kastrup-Larsen (S) gik får budgetforhandlingen i rette med Enhedslistens Per Clausen, som mener, at Aalborg Kommune er ved at spare sig til et stort millionoverskud. Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

AALBORG:Per Clausen har ikke styr på tallene.

Aalborg fungerende borgmester Thomas Kastrup-Larsen var før byrådsmødet budgetforhandling meget opsat på at gå i rette med Enhedslistens spidskandidat til byrådet, folketingsmedlem Per Clausen.

Det burde han vide

Clausen hævder, at Aalborg Kommune i øjeblikket er ved at spare sig til et overskud på 80 millioner kroner på næste års budget. Penge som kunne have været brugt til at afbøde besparelserne på 128 millioner kroner, som koster 330 stillinger.

Men den påstand vil Thomas Kastrup-Larsen ikke lade stå uimodsagt.
- Per Clausen burde vide, at der gælder strenge krav til kommunerne om et minimum af likviditet, og hvis vi brugte de 80 millioner kroner, ville vi i gennemsnit være i minus i kassebeholdningen. Og er vi det, bliver vi sat under administration, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Det burde han også vide

Han mener, at Per Clausen også totalt overser det faktum, at Folketinget har vedtaget, at en række ydelser til borgerne i fremtiden skal betales via den statslige institution Udbetaling Danmark - og ikke længere fra kommunerne. Det betyder, at Aalborg Kommune mister gennemsnitlig likviditet på 237 mio. kr.

- Det burde Per Clausen også vide.


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.