Til Bjergkøbing Grand Prix

Sæbygaard spejderne byggede biler og racede i Lyngsås natur

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SÆBY:Efter en travl september med gruppeuge og sejlads på Limfjorden, var Sæbygaard Gruppens spejdere klar til gruppetur sidste weekend.

For mange ER DET af årets højdepunkt, hvor alle gruppens spejdere alle tager afsted - fra de yngste på seks år, der kun har været spejdere i et par uger, til de ældste veteraner, der har været med i mange, mange år.

Årets tema var Bjergkøping Grand Prix - og efter at de 70 spejdere havde taget bussen til Lyngså, gik byggeriet af verdens hurtigste bil i gang. Spejderne var opdelt i patruljer med alle aldersgrupper repræsenteret, og der blev banket, boret og malet til den store guldmedalje.

Derefter gik turen til Hvide Klit, hvor bilerne efter en prøvekørsel, stillede op til Grand Prix.

Efter heat kunne vinderne gratuleres, og alle gik sultne til aftensbordet, der bød på burgere og med is.

De spejdere, der skulle rykke op til en ny gren, havde lavet lygter, og - efter lejrbål - samledes alle i klitterne med fakler og lygter i den stjerneklare aften. Oprykningen betyder, at der nu er flere spejdere i grenene, med venteliste i nogle grene, mens der er enkelte pladser i andre.

De yngste gik til ro, mens junior og tropsspejderne havde energi til endnu en tur rundt i terrænet på natløb, inden de gik til ro.

Gruppens ældste spejdere havde hele lørdagen og natten mellem lørdag og søndag, forberedt og stegt gris over bål. Grisen blev serveret søndag for 225 forældre, spejdere, ledere og veteraner, der efter et lille opgaveløb rundt om Hvide Klit, kunne sætte sig til bords.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.