Til gavn for hele lokalsamfundet

Fam. Sejersbøl, Tilsted, stiller driftskapital til rådighed for Tilsted Hallen i 20 år

38-årige Kristian Sejersbøl fortalte søndag middag mere end 200 fremmødte ved loppemarkedet i Tilsted om begrundelsen for, at hans brødre Jakob og Erik og forældrene Jørgen og Bodil har besluttet at donere et årligt driftstilskud på 275.000 kr. til Tilsted Hallen over en periode på 20 år. Dog under den betingelse, at byrådet i Thisted Kommune vedtager vindmølleplanen. Foto: Diana Holm <i>diana.holm@nordjyske.dk</i>

38-årige Kristian Sejersbøl fortalte søndag middag mere end 200 fremmødte ved loppemarkedet i Tilsted om begrundelsen for, at hans brødre Jakob og Erik og forældrene Jørgen og Bodil har besluttet at donere et årligt driftstilskud på 275.000 kr. til Tilsted Hallen over en periode på 20 år. Dog under den betingelse, at byrådet i Thisted Kommune vedtager vindmølleplanen. Foto: Diana Holm diana.holm@nordjyske.dk

TILSTED:Thisted Kommune har udlagt seks arealer i kommunen, hvor der kan opstilles vindmøller.

Et af de seks arealer ligger på familien Sejersbøls marker vest for Tilsted, hvor der efter planen skal rejses tre til fire vindmøller med en maksimal højde på 140 meter.
På haludvalgets loppemarked søndag kunne talsmanden Aage Kær løfte sløret for donatoren til et årligt driftstilskud på 275.000 kr. over en periode på 20 år.
- Haludvalget blev kontaktet af familien Sejersbøl, og vi blev inviteret hjem, hvor Jørgen og Bodil bød på kaffe og hjemmebagt kage, fortalte Aage Kær søndag kl. 12.00 de omkring 200 personer, som var mødt op til loppemarkedet.
- Over kaffen fortalte Jørgen og Bodil os, at de tænkte sig at donere årligt 275.000 kr. i driftstilskud til Tilsted Hallen, fortalte Aage Kær de mange fremmødte.
Han nævnte samtidig, at haludvalget har sagt nej til privatlåntagning.
- Det vil betyde, at skolen skal betale for at bruge Tilsted Hallen, og det synes vi ikke om.

Forudsætninger

Efter afsløringen trådte Kristian Sejersbøl op på en hvid plastikhavestol ved siden af Aage Kær.

Han forklarede, at tilbuddet om donationen var betinget af, at politikerne i Thisted Kommune vedtog vindmølleplanen vest for Tilsted på familiens arealer.

Vindmøllelav

Kristian Sejersbøl forestiller sig, at et lokalt forankret vindmøllelav skal stiftes, og at projektet bliver en kombination af familien Sejersbøl og vindmøllelavets ejerskab til vindmøllerne.

- Tanken er, at en del af afkastet fra vores vindmøller skal gå til driften af Tilsted Hallen, fortæller Kristian Sejersbøl.
Familien driver et økologisk kvægbrug, og derfor har den stor sympati overfor vedvarende energi.
- Vindmøllerne er faktisk ti gange så effektive som for eksempel solceller, og det er beregnet, at de tre til fire vindmøller årligt vil producere elektricitet, der svarer til forbruget i cirka 8000 parcelhuse, forklarer Kristian Sejersbøl. Det årlige driftstilskud bliver doneret uden bindinger.
Ifølge Aage Kær har den kommende Tilsted Hallen fuld råderet over driftskapitalen, og til hvilke formål penge skal finde anvendelse.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
40.000 kunder ramt af strømafbrydelse
Luk