Tip førte til narkohøst

På baggrund af borgerhenvendelser foretog politiet ransagninger på to adresser i Fjerritslev

Hos en 27-årig mand i Fjerritslev høstede politiet 16 kilo skunk under en ransagning. Arkivfoto

Hos en 27-årig mand i Fjerritslev høstede politiet 16 kilo skunk under en ransagning. Arkivfoto

FJERRITSLEV:Politiet var på besøg hos et par gamle kendinge i Fjerritslev torsdag eftermiddag. Ordensmagten havde på baggrund af tips fra borgere fået mistanke til, at der foregik lyssky aktiviteter på to adresser.

Politiet sendte derfor betjente ud for at foretage ransagninger. Der viste sig at være gevinst begge steder.

Det første visit blev aflagt hos en 51-årig mand, hvor man i hans hjem fandt 62 gram amfetamin.

- Det er så stor en mængde, at man så er oppe i straffelovens bestemmelser om narkotika, siger Peter Skovbak, vicepolitikommissær fra Nordjyllands Politi.

Manden har overtrådt straffelovens paragraf 191 og risikerer nu at blive fængslet i op til 10 år. Grænsen går ved 50 gram. Den 51-årige har tidligere været straffet for lignende forbrydelser og vil blive sigtet for besiddelse med videresalg for øje.

På en anden adresse i Fjerritslev var politiet samme dag hos besøg hos en 27-årig mand, der havde indrettet et skunklaboratorium i husets kælder. Der var indrettet vækstrum i tre rum i husets underetage.

Politiet beslaglagde en del udstyr i form af varme- og lysapparatur og hjalp manden med at høste i alt 16 kilo skunkplanter.

- Noget af det var planter i vækst. Andet var tørret. Vi skal have indholdet analyseret og ud fra det, vil vi kunne se, hvor meget indhold der er i det, siger Peter Skovbak.

Manden vil blive sigtet for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer med videresalg for øje. Den 27-årige er også kendt af politiet i forvejen.

Strafferammen afhænger af, hvilken mængde hash, der kan udvindes af det beslaglagte. Den er noget mildere end for amfetamin, men manden vil formodentlig få en ubetinget fængselsstraf af kortere varighed.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.