Tjente fedt på it-kriminalitet i fængslet

En indsat fra Kragskovhede Statsfængsel står anklaget for at have begået omfattende it-kriminalitet, mens han afsonede en anden dom

En mand fra Brønderslev har - under sin indsættelse på Kragskovhede - svindlet i stor stil. Arkivfoto: Michael Koch <i>Pressefotograf Michael Koch</i>

En mand fra Brønderslev har - under sin indsættelse på Kragskovhede - svindlet i stor stil. Arkivfoto: Michael Koch Pressefotograf Michael Koch

JERUP:Det er en noget udsædvanlig sag, som retten i Hjørring skal behandle mandag.

En 27-årig indsat fra Brønderslev står nemlig anklaget for, mens han i forvejen afsonede en dom på Kragskovhede, at have begået omfattende it-kriminalitet for op imod en million kroner - den tiltalte er to gange tidligere blevet dømt for lignende kriminalitet og afsoner lige nu en dom fra 2009.

Den 27-årige har ifølge tiltalen på ulovlig vis skaffet sig adgang til flere personers kort- og kontooplysninger, som han herefter har brugt til at købe varer fra netbutikker og spille for på gamblingsider. Han står desuden anklaget for at have overdraget førnævnte oplysninger til anden part, som herefter har begået kriminalitet med oplysningerne, ligesom han også er under anklage for databedrageri af særlig grov beskaffenhed, hæleri samt flugt fra netop Kragskovhede statsfængsel.

Svindel med kreditkort

Det økonomisk største anklagepunkt er fra perioden 14. september 2010 til 4. marts 2011, hvor den anklagede, måske sammen med andre, angiveligt har misbrugt i alt 75 forskellige kreditkort for små 330.000 kroner, som er blevet brugt til at spille for og købe varer fra blandt andre Full Tilt poker og T.Hansen.dk.

NORDJYSKE ringede til viceinspektør Marianne Leth fra Kragskovhede Statsfængsel for at høre, hvordan den slags kriminalitet kan foregå, mens en indsat burde afsone en dom, men et egentlig svar kunne vi ikke få.

Ingen kommentarer

- Jeg vil ikke udtale mig om den konkrete sag. Det må retten afgøre mandag. Helt generelt er det sådan, at man i et åbent fængsel har nogle faciliteter, som for eksempel it-cafe, men dem overvåger vi. For eksempel kan man ikke gå på Facebook. De indsatte kan også låne telefoner af os, men det er ældre modeller, som ikke kan gå på nettet, og de bliver lænket fast på værelserne, så vi har styr på dem, fortæller hun.

NORDJYSKE har også forsøgt at indhente en kommentar fra anklageren, men heller ikke de har nogen kommentarer, så længe sagen kører.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.