To år efter Svinkløv-brand: Brandsikkerhed på hoteller skal forbedres

Nordjyllands Beredskab sætter fokus på hotellers brandsikkerhed. - Konsekvenserne ved brand på et hotel kan være voldsomt store, siger beredskabsdirektør

Arkivfoto: Jan Pedersen

Arkivfoto: Jan Pedersen

NORDJYLLAND:Natten til den 26. september er det præcis to år siden, at Svinkløv Badehotel gik op i flammer.

Derfor skal brandsikkerheden på de gamle nordjyske hoteller forbedres.

Henover efteråret vil Nordjyllands Beredskab sætte ekstra fokus på brandsikkerheden på en række nordjyske hoteller.

- Konsekvenserne ved brand på et hotel kan være voldsomt store. Enten ved at hotellet får voldsomme skader eller ved tab af menneskeliv. Derfor er det vigtigt at sætte fokus på det her, siger Diana Sørensen, beredskabsdirektør ved Nordjyllands Beredskab.

Indsatsen skal ske ved at tilbyde en række hoteller et forebyggende besøg. Og det er især de ældre hoteller, der er i fokus.

En forebyggende indsats

Efter Svinkløv-branden i 2016 har Nordjyllands Beredskab undersøgt de nordjyske hotellers brandsikkerhed.

Her fandt de ud af, at halvdelen af de 136 hoteller, som er opført før 2006, ikke har et automatisk brandalarmeringsanlæg. Det er et anlæg, der automatisk alarmerer beredskabet, hvis der bliver registreret røg eller varme på et hotelværelse. Men det blev først et krav for nyopførte hoteller efter 2006.

Det er de godt 68 hoteller, der vil blive tilbudt et frivilligt forebyggelses besøg henover efteråret.

Vigtigt med alternativer

- Det er vigtigt, at de hoteller har nogle alternativer, som røgalarmer på værelserne og personale, der er uddannet til at vide, hvad man skal gøre i en brand, siger beredskabsdirektøren.

Hun understreger, at der er tale om et frivilligt tilbud, men, at ideen om en større forebyggende indsats er blevet mødt med stor interesse blandt flere nordjyske hoteller.

- Mange af hotellerne er interesseret i at vide, hvordan de kan blive bedre, siger hun.

Mere dialog, mindre kontrol

Når hotellerne har besøg af beredskabet er det ofte i forbindelse med kontroller. Men det er ikke idéen med de forebyggende besøg.

- Normalt når vi går brandsyn på et hotel, så tjekker vi, om alt er, som det skal være. Vi vil gerne prøve at vende det om og se på, hvad man kan gøre på det enkelte hotel for at undgå brand, siger Diana Sørensen.

- Vi ved, at fokus på brandsikkerhed flytter noget. Jeg tror, at vi får gode resultater af at gå i dialog med hotellerne, siger hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.