To år mere til norsk forsvarsklippe

Den norske forsvarsklippe Yaw Amankwah skal være med til at etablere Hobro IK i Alka Superligaen i den kommende sæson. Parterne er netop blevet enige om at forlænge samarbejdet med yderligere to år

Arkivfoto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Arkivfoto: Lars Pauli Lars Pauli

HOBRO:Efter en vellykket prøvetræning i vinters indgik Hobro IK en halvårig aftale med den norske midtstopper Yaw Amankwah. Forsvarsklippen har fortsat med at imponere gennem hele forårssæsonen, og nu er klubben og Yaw så blevet enige om en ny aftale gældende de næste to år, oplyser klubben i en pressemeddelelse:

28-årige Yaw Amankwah startede som lyn og torden i Hobro IK med en solid defensiv indsats i sin debut mod FC Helsingør, der tilmed blev krydret med et vigtigt mål fra nordmandens fod. Han har da også spillet samtlige minutter i forårssæsonen og har således stor andel i oprykningen til Alka Superligaen.

- Yaw har på sit halve år i klubben vist, at han er en sand kriger og en ekstremt duelstærk midtstopper. Han har vist sig at være et rigtig godt bekendtskab både på og uden for banen. Han er meget professionel og går ydmygt til værks, hvilket vi sætter stor pris på i Hobro IK, udtaler sportschef Jens Hammer Sørensen.

195 cm høje Yaw Amankwah startede sin seniorkarriere i norske Brann, hvorfra han i to omgange var lejet ud til henholdsvis Fana og Alta. I 2012 skiftede han til norske Sandefjord, hvor han blev gjort til anfører efter et enkelt år i klubben. Dermed er det også en ledertype, som Hobro IK har sikret sig de kommende to år.

- Yaw besidder nogle lederegenskaber, som gør, at han kan trække de andre spillere med sig i en positiv retning. Jeg kan også sige, at det var et stort ønske for Thomas Thomasberg at beholde Yaw. Så vi er meget tilfredse med, at Yaw også er Hobro-spiller de næste to år, tilføjer Jens Hammer Sørensen.

Yaw Amankwah er glad for at fortsætte i Hobro IK, hvor han føler sig godt tilpas.

- Jeg er glad for, at jeg har fået muligheden for at fortsætte i Hobro IK. Jeg blev fantastisk godt taget imod, da jeg kom til klubben for et halvt år siden. Jeg er imponeret over niveauet her, både på og uden for banen. Der er gode faciliteter her, og forholdene for os spillere er generelt rigtig gode. Det er fantastisk flot, byens størrelse taget i betragtning,

siger Yaw Amankwah.

Det blev i foråret til 14 kampe og 2 mål for Yaw Amankwah i Hobro IK.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.