To dage med blues i Det Musiske Hus

For syvende år i træk byder Frederikshavn Blues Festival indenfor til to dage med stemning og kunstnere fra ind- og udland

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Fredag løber årets bluesfestival i Frederikshavn af stablen, og henover weekenden vil flere hundrede gæster indtage både Det Musiske Hus og byens hoteller.

- Vi har indledt et samarbejde med byens hoteller og et par vandrehjem, og tilbagemeldingen lyder på 12 ledige værelser, lyder det fra arrangør Peter Astrup.

En lykkelig historie

Årets hovednavn er Jeremy Spencer, tidligere medlem af gruppen Fleetwood Mac, som blandt andet har vundet en Grammy for sit seneste soloalbum Precious Little.

- Han er helt fantastisk. Han er en slidemester (en teknik bluesguitarister bruger, red.) og er nok årets største navn, men jeg vil heller ikke gå glip af Diuanna Greenleaf, fortæller Peter Astrup.
Specielt Diuanne Greenleaf kommer til Frederikshavn med en speciel historie. I 1975 var hun udviklingsstudent og boede hos en familie i Kværndrup på Fyn, men mistede kontakten da hun tog hjem til USA. For nyligt hjalp en journalist fra Fyens Stiftstidende hende så med at finde hendes gamle værtsfamilie, som hun genforenes med fredag, hvor hun også spiller på Odense Internationale Bluesfestival. Lørdag kan du så opleve sangerinden, når hun går på scenen i Det Musiske Hus.

Også for øjne og smagsløg

Udover musik byder årets bluesfestival også på kunst og mad.

Kunsten kommer fra den verdenskendte og prisvindene, lettiske bluesfotograf Aigars Lapsa, som, indtil nu, har haft 75 billeder til udstilling på Frederikshavn Rådhus. Maden leveres af firmaet Blues’n’Food fra Djursland, som har specialiseret sig i at lave rigtig sydstatsbarbeque og cajun-mad, som det hører og bør sig til bluesmusik.
Fra arrangørernes side er der store forventninger til årets festival.
- Vi håber, at fok får den samme fantastiske oplevelse, som de har fået de foregående år. Vores publikum er musikkendere og dedikerede fans, som har høje forventninger, men faciliteterne i Det Musiske Hus er forrygende og årets line-up er helt i top, så det skal nok blive en succes, slår Peter Astrup fast.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.