To generationer satte spaden i

Ny sognegård. Byggeri ved Lyngså kirke indvies til november

81-årige Astrid Madsen og 10-årige Maja Nedergaard Andersen tog første spadestik til den nye sognegård. Foto: Kim Dahl Hansen.

81-årige Astrid Madsen og 10-årige Maja Nedergaard Andersen tog første spadestik til den nye sognegård. Foto: Kim Dahl Hansen.

Så er byggeriet af den længe savnede sognegård ved Lyngså kirke kommet i gang. De første spadestik blev taget af to medlemmer fra menigheden - den 81-årige Astrid Madsen sammen med den 10-årige Maja Nedergaard Andersen. - Med de to repræsentanter fra den ældre og den yngre generation håber vi at kunne vise bredden og opbakningen omkring vores kirke og den sognegård, som vi længe har ventet på at få bygget, sagde Kurt Kvesel, formand for menighedsrådet. Astrid Madsen har været medlem af kirkens menighedsråd i flere perioder, og Maja Nedergaard Andersen er medlem af kirkens nystartede børnekor. Solceller Silende regn betød, at velkomst og efterfølgende kaffe var henlagt til kirken, men trods den manglende sol var det alligevel sollyset, der var det gennemgående tema, før spaderne blev sat i jorden og byggeriet officielt sat i gang. Der blev nemlig gravet på et stort areal foran kirkens parkeringsplads, hvor der etableres jordvarme med varmepumpe samtidig med, at formanden kunne fortælle, at store solceller skal sikre den fremtidige elforsyning til sognegården, der opføres som et lavenergihus. Derfor var det naturligvis også salmen "I østen stiger solen op", som indledte sammenkomsten i kirken før, spaderne kom i sving. - Det er en stor lettelse at være her i dag, sagde Kurt Kvesel i sin velkomst. Det har været en lang proces, idet vi har arbejdet med planerne i snart 15 år, men i løbet af det næste halve år, tager vores sognegård form, og vi regner med indvielse til november i forbindelse med det kommende valg til menighedsrådet. Sognegården opføres i to længer, der indrettes med nødvendige graverfaciliteter efter flere år med dispensation fra Arbejdstilsynet. Der bliver også præstekontor, undervisningslokale til konfirmanderne, mødelokale og køkkenfaciliteter. Hele byggeriet vil koste omkring 5,3 millioner kroner. En planlagt renovering af kirkens parkeringsplads er foreløbig udskudt for en tre-årig periode.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.