To georgiere kræves fængslet

Grundlovsforhør i Retten i Hjørring - to asylansøgere sigtet for blandt andet et stort Ray-Ban solbrillekup i Hirtshals

Jørgen Jensen, indehaver af guldsmedebutikken Kaj Jensen i Hirtshals, havde besøg af georgierne mandag. Da videoovervågning har vist, at de to i sidste uge stjal en nøgle til en montre, så blev der ringet til politiet, da den georgiske duo vendte tilbage. Nu vil Nordjyllands Politi have de to fængslet i fire uger. Arkivfoto: Bente Poder <i>Bente Poder</i>

Jørgen Jensen, indehaver af guldsmedebutikken Kaj Jensen i Hirtshals, havde besøg af georgierne mandag. Da videoovervågning har vist, at de to i sidste uge stjal en nøgle til en montre, så blev der ringet til politiet, da den georgiske duo vendte tilbage. Nu vil Nordjyllands Politi have de to fængslet i fire uger. Arkivfoto: Bente Poder Bente Poder

HJØRRING:Tirsdag eftermiddag vil Nordjyllands Politi forsøge at få fængslet to georgiere i fire uger.

Der er tale om to mænd omkring de 40 år, og de er begge asylansøgere, der opholder sig i to forskellige, nordjyske asylcentre.

Politiet anholdt dem mandag, da de havde været oppe at luske rundt i guldsmede-butikken Kaj Jensen i Hirtshals - i sidste uge havde indehaveren via videooptagelser set, at de havde snuppet nøgler til en udstillingsmontre, og da de så dukkede op igen, så ringede han til politiet.

Ved anholdelsen fandt politiet formodede tyvekoster i form af ure, toiletartikler og kikkerter - samt 64 par solbriller af mærket Ray-Ban. Alene solbrillerne - der skulle stamme fra et tyveri i optiker-butikken ved siden af guldsmeden i Hirtshals - repræsenterer en værdi på omkring 83.000 kroner.

- Nu vil vi havde de to fængslet, så vi kan få helt styr på sagen. Vi vil også gerne sikre os, at vi har dem i vores varetægt, hvis det ender med, at de skal udvises, når der kommer en retssag, siger Peter Rask, politiadvokat ved Nordjyllands Politi.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.