To priser til optiker

Nyuddannet præmieret for bedste afgangsprojekt.

Prisvinderne, fra venstre  Anne-Mette Rosenlund Jespersen, Johnny Haslund Madsen og Anne-Kathrine Østergaard. Privatfoto

Prisvinderne, fra venstre Anne-Mette Rosenlund Jespersen, Johnny Haslund Madsen og Anne-Kathrine Østergaard. Privatfoto

HOBRO:Johnny Haslund Madsen, Hobro, og to medstuderende er blev hædret for deres bachelorprojekt på optikerskolen i Randers.

Anne-Kathrine Østergaard, Anne-Mette Rosenlund Jespersen og Johnny Haslund høstede først stor anerkendelse blandt optikerskolens lærere for deres afgangsprojekt om øjensygdommen AMD (aldersrelateret macula degeneration, populært kaldet forkalkning).

- Vi ønskede at belyse hvorledes sygdommen har indflydelse på patientens hverdag, set ud fra et praktisk og socialt synspunkt, og hvordan vi som optometrister bedst muligt kan hjælpe vores kunder med denne sygdom, fortæller Johnny Haslund..

Ved afslutningen på skolen fik de tre tildelt prisen for årgangens bedste afgangsprojekt. Med hæderen fulgte en check på 10.000 kroner og deres projekt blev indstillet til optimus-prisen for bedste afgangsprojekt på landsplan.

Projektet blev bedømt af dommere bestående af udvalgte lærere fra landets to skoler, repræsentanter fra glasproducenten Essilor, der er sponsor for prisen og andre fagrelevante personer.

- Sidst i maj fik vi besked om, at vi havde vundet prisen og blev inviteret til Tivoli i København til prisoverrækkelse.

Prisen bestod af et diplom, en vandrestatuette og 10.000 kroner til deling i gruppen.

- Vi kan altså også lokalt, det er ikke kun filmstjerner, der får priser, bemærker Johnny Haslund Madsen, der efter endt uddannelse er ansat som optiker hos Synoptik i Fjerritslev.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.