Togbusser uden køreplan

Det skal ikke tolkes som om Jernbanebroen står færdig

AALBORG:Det kunne umiddelbart se ud, som om en løsning var på vej. Men de hårdtprøvede nordjyske togpassagerer må endnu væbne sig med tålmodighed. Jernbanebroen mellem Aalborg og Nørresundby er stadig ikke klar til at fragte passagerer over Limfjorden.

Man kunne dog få den tanke, da DSB på deres hjemmeside oplyser, at den midlertidige køreplan for busser og tog i Vendsyssel udløber 17. marts.

Men det betyder ikke, at jernbanebroen er færdig til den tid, oplyser Banedanmark, der blandt andet står for vedligeholdelse og planlægning af togtrafikken. Køreplanen er nemlig blevet ændret flere gange, siden jernbanebroen blev påsejlet.

De forklarer, at køreplanens udløb er en teknikalitet hos DSB, da den skal have et udløb.

Køreplan er ikke pejlemærke

28. marts er det et år siden, jernbanebroen blev beskadiget, da et finsk containerskib sent om aftenen sejlede ind i broen og ødelagde broklappen.

Siden er togpassagerne først blevet transporteret hele vejen fra Aalborg til Vendsyssel i togbusser, inden DSB i december genoptog togtrafikken mellem Lindholm og Vendsyssel. I øjeblikket kører togbusserne på strækningen Aalborg-Lindholm,

- Så snart vi har sikkerhed for, at alle fejl og mangler på broklappen er udbedret, melder vi ud, hvornår den kan monteres på jernbanebroen.

- Når det sker, kan vi få lavet de afsluttende spor- og sikringsarbejder og få åbnet for togtrafikken over Limfjorden, siger Banedanmarks administrerende direktør, Jesper Hansen.

Ifølge Banedanmark kan passagererne ikke bruge DSB’s køreplan som pejlemærke for, hvornår Limfjordsbroen atter er klar.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.