Total dropper boring - for lidt gas

Skiferen ved Dybvad var tyndere end forventet

Total lukker og slukker borepladsen ved Dybvad. Skiferen er for tynd til, at det kan betale sig at udvinde gassen. Arkivfoto

Total lukker og slukker borepladsen ved Dybvad. Skiferen er for tynd til, at det kan betale sig at udvinde gassen. Arkivfoto

DYBVAD:Det franske energiselskab Total har opgivet at udvinde skifergas fra sin efterforskningsboring ved Dybvad. Skiferlaget er for tyndt til, at der er gas nok til, at det kan betale sig at udvinde den.

Det oplyste Energistyrelsen mandag aften, og oplysningerne blev kort efter bekræftet af Totals projektleder Henrik Nicolaisen.

- Der er skifer i undergrunden ved Dybvad, og der er gas i den. Men skiferlaget er kun omkring 40 meter tykt, og derfor lukker vi nu boringen. Skiferlaget skulle have været omkring dobbelt så tykt for at indeholde gas nok til at gå videre og udvinde den, siger Henrik Nicolaisen.

- Der bliver altså ikke tale om nogen form for fracking ved Dybvad. Men det betyder ikke, at vi helt har opgivet jagten på skifergas i Vendsyssel. Nu går vi i tænkeboks og overvejer næste skridt, siger Totals projektleder.

En af de muligheder, der kan komme på tale, er at lave seismiske undersøgelser andre steder i Vendsyssel for at se, om skiferlaget muligvis er tykkere andre steder. I Kattegat har tidligere boringer vist et lag på 130 meters tykkelse.

Meddelelsen om Totals lukning af borepladsen ved Dybvad blev modtaget med jubel i den nærliggende teltlejr, hvor skifergas-modstandere har lejret sig, siden borepladsen blev etableret for et år siden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.