Totalt afbrændingsforbud i Hjørring

To brande på en dag betyder at beredskabet nu strammer hårdt op - opdateret kl. 17.43

Der har været masser af naturbrandepå det seneste - her ved Tornby mandag eftermiddag, og det har ført til afbrændingsforbuddet. Foto: Grete Dahl

Der har været masser af naturbrandepå det seneste - her ved Tornby mandag eftermiddag, og det har ført til afbrændingsforbuddet. Foto: Grete Dahl

HJØRRING:Der indføres nu totalt afbrændingsforbud i hele Hjørring Kommune. Og det sker med øjeblikkelig virkning.

Det oplyser beredskabschef Knud Børge Møller, Beredskabet ved Hjørring Kommune.

- Samtidig indskærper kommunen overfor alle borgere, at man bruger stor omtanke, så håndtering af aske, sod mm. fra brændeovne, pejse og grill foregår forsvarligt. Med dette menes, at aske og gløder mm. skal være slukket med VAND, så gløder ikke kan få adgang til den knastørre natur. Ligeledes beder man om forsigtighed i forbindelse med rygning i naturen. En enkelt glød kan få store konsekvenser for naturen samt dyr og os selv, lyder det i pressemeddelelsen fra Knud Børge Møller.

Afbrændingsforbuddet kommer efter adskillige naturbrande de seneste dage og alene mandag to brande med blot få kilometer og minutters mellemrum.

- Jeg vil ikke kommentere på folks dumhed. Men der er åbenbart ikke ret mange mennesker, der tænker over, at naturen kan være ekstremt brandfarlig, på trods af at der er minusgrader udenfor, og der fortsat ligger sne på markerne, siger Dennis Ottosen.

To brande på under en time

De to brande skete begge i nærheden af Tornby.

Den første i et sommerhusområde på Rajen syd/vest for Hirtshals var mandag eftermiddag omkring klokken 14.00 ved at tage to sommerhuse med i købet, men hurtig indsats af beredskabet forhindrede de og begrænsede branden til e par tusinde kvadratmeter hede og lyng. Her var affyring af fyrværkeri årsag til branden.

Der var blevet affyret en såkaldt fontæne på terrassen ved et af sommerhusene, og gløder herfra antændte naturbranden.

Bøder til brandstiftere

Den anden blot tre kvarter senere i et område ved Hovedvejen syd for Tornby, hvor godt 5.000 kvadratmeter futtede af efter en bålafbrænding. En medarbejder på en hundekennel havde angiveligt brændt nogle aviser af, og derved startet branden.

Ved begge brandene kan ophavsfolkene til brandene se frem til bøder.

Afbrændingsforbuddet ophæves igen via Hjørring Kommunes hjemmeside www.hjoerring.dk, når naturen igen er ovre den nuværende tørkeperiode.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.