Tour de Pedal på hjul

Årets første løb fik børn og voksne i sadlen - og vejret var perfekt

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:- Man får frisk luft ud af det - og det er sjovt at cykle.

Sådan lød det fra 11-årige Malthe Hyldig Pedersen, inden han sammen med sin mor Dorthe og storesøster Sisse begav sig ud på årets første Tour de Pedal.

Solen skinnede lørdag formiddag fra en næsten skyfri himmel, og der var kun ganske let vind. Så vejret var perfekt til en frisk cykeltur. Starten gik fra Brønderslev Familie og Firma Idræt i Molsgade, og ruten på 11,5 kilometer gik via Grishøjgårdsvej og Vester Starengvej. Da rytterne kom retur til udgangspunktet, ventede den traditionsrige lodtrækning om sponsorgevinster.

Frem til midt i juni er der planlagt 12 lokale cykelløb for motionister i alle aldre. Tre af løbene afvikles i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og Hjerteforeningen.

Blandt lørdagens deltagere var medlemmer af tandemklubben. Asger Deth og Jørn Christensen havde Søren Juul og Erik Thorup som piloter, mens Tage Christensen ikke havde nogen makker og derfor kørte på el-cykel med hjælpemotor. Og tandem-teamet er ofte med på Touren.

- Der er en misser en gang imellem, hvis vi skal noget andet, sagde Erik - dog med den tilføjelse, at vejret også kan spille en afgørende rolle.

- Vi er med for motionens skyld, sagde Asger Deth og tilføjer, at der også er en god mundfuld hygge med i spillet.

- Vi kører ikke for at komme først i mål - vi kører for sjov skyld.

- Men der kan da godt gå lidt konkurrence i det, smilede Erik Thorup.

- Vi kan godt drille hinanden lidt.

Deltagerne blev sendt ud på ruten af Ulla Dahl og Hanne Wognsbæk, der tog mod den obligatoriske tier og udleverede deltagerkort.

I 2010 var Tour de Pedal aflyst, men Ulla Dahl og Kurt Jakobsen fik sat gang i hjulene igen.

- Jeg har selv cyklet med i Tour de Pedal. Det er hyggeligt. Man kommer ud og ser området og ser ting i naturen, som man ellers ikke lægger mærke til. Det er en god oplevelse, sagde Ulla Dahl.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.