Pandrup

Trackunit flytter til Aalborg for at få it-folk

Pandrup-virksomheden vil være sikker på at kunne skaffe arbejdskraft

Direktør Jørgen Raguse, Trackunit: - Flytningen til Aalborg er nødvendig, hvis vi skal konkurrere med andre virksomheder om de bedste hoveder inden for it,

Direktør Jørgen Raguse, Trackunit: - Flytningen til Aalborg er nødvendig, hvis vi skal konkurrere med andre virksomheder om de bedste hoveder inden for it,

PANDRUP:Om et halvt år flytter Trackunit sit hovedkvarter fra Pandrup til Aalborg. Det sker, fordi virksomheden - der laver flådestyringselektronik til maskiner over hele verden - vil være sikker på at kunne skaffe kvalificeret arbejdskraft til den kommende vækst. Næste år forventer virksomheden at ansætte 15 nye software-udviklere, og frem til 2020 bliver der brug for yderligere 40-50.

Fremover vil Trackunit udelukkende satse på udvikling af software og servicering af kunder, idet selve elektronikproduktionen bliver udliciteret til BB Electronics i Horsens, en af landets største elektronik-producenter. De 20 mand, der i dag er beskæftiget med elektronikproduktion i Pandrup, bliver tilbudt at flytte med til Horsens.

Trackunit er blandt verdens førende leverandører af flådestyringsløsninger til maskiner. Firmaets elektronik og software er installeret i over 200.000 maskiner verden over, fra vaskerobotter til rendegravere.

- Pandrup er et fantastisk sted at drive en produktionsvirksomhed. Men det er et svært sted at drive en softwarevirksomhed. Flytningen til Aalborg er nødvendig, hvis vi skal konkurrere med andre virksomheder om de bedste hoveder inden for it, siger Jørgen Raguse, adm. direktør for Trackunit.

- Mange af de folk, vi får brug for, bor i Aalborg. Og det er svært at trække dem til Pandrup, tilføjer han.

- Når vi satser så hårdt på software, er det, fordi flådestyring er på vej ind i en helt ny tidsalder. Fremover skal maskiner selv kunne bestille komponenter, der trænger til at blive udskiftet, tilpasse sig den enkelte operatør og i det hele taget kunne en masse andre ting, som allerede er godt på vej i bilbranchen, forklarer Jørgen Raguse.

Trackunit beskæftiger i dag omkring 100 mand. Flytningen af hovedkontoret til Aalborg sker til april, mens flytningen af elektronik-produktionen til BB Electronics i Horsens sker mellem jul og nytår.

Præcis hvor hovedkontoret får adresse i Aalborg, er endnu ikke forhandlet på plads. Det bliver i det østlige Aalborg, oplyser Jørgen Raguse.

Trackunits eksportandel er 90 procent. Europa og USA er hovedmarkederne, men kundernes maskiner er i arbejde over hele verden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.