Træer øger trafiksikkerhed

Vejdirektoratet er klar med alternativ løsning til bedre trafiksikkerhed

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

VADUM:Arbejdet er en smule forsinket, men nu står næsten 100 nyplantede træer klar langs vejkanten på Thisted Landevej til at forbedre trafiksikkerheden.

En våd vinter forsinkede arbejdet, men nu er knap 100 nyplantede træer med til at forbedre sikkerheden langs Thisted Landevej ved Vadum. Træerne skal give trafikanterne en bedre fornemmelse af fart.

De nye træer strækker sig over en en kilometer lang strækning, der er udpeget som en sort plet, da der er sket uforholdsmæssigt mange uheld.

Træerne skal være med til at give trafikanterne en fornemmelse af deres egen fart. De er plantet i grupper med 40 meters mellemrum, og det åbne stykke imellem skal give et bedre indtryk af egen hastighed.

- Trafikanterne kommer til at opleve mellemrummene mellem trægrupperne som en flimren, ligesom når man kører forbi et hegn med lodrette stolper. Træerne gør det lettere at fornemme fart end et fladt, vidtstrakt landskab, fortæller projektleder i Vejdirektoratet, Peter Sveistrup Kristensen.

Kraftige regnskyl i vinter har forsinket projektet, men nu er det ved at være færdigt.

- Vi var uheldige med vejret i slutningen af sidste år, så vi måtte indstille arbejdet. Nu er vi heldigvis ved at være i mål med en løsning, som forhåbentlig vil føre til færre uheld på Thisted Landevej, siger Peter Sveistrup Kristensen.

Vejdirektoratet etablerer desuden overhalingsforbud for lastbiler på 2,1 kilometer af Thisted Landevej og en generel nedsætning af fartgrænsen til 70 km/t på strækningen.

- Vi forventer, at tiltagene vil påvirke trafikanterne, så de sætter farten ned. De uheld, der har været, er sket spredt ud over hele strækningen. Det tyder på, at trafikanterne har været uopmærksomme eller generelt har kørt for stærkt, siger Peter Sveistrup Kristensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.