Træningslokaler er flyttet ud i plantage

Sundhedscenter Vesthimmerland har som en del af et stort projekt flyttet nogle af sine aktiviteter i kommunens træningscentre ud i naturen ved Jenle Plantage

Silende regnvejr kan ikke holde folk af huse når bare man er ordentlig påklædt. Privatfoto

Silende regnvejr kan ikke holde folk af huse når bare man er ordentlig påklædt. Privatfoto

Galleri - Tryk og se alle billederne.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

VESTHIMMERLAND:Projektet hedder ”Aktiv og Selvhjulpen” og er foruden træning i naturen primært rette mod borgere, der første gang henvender sig til kommunen for at søge om et hjælpemiddel. Disse borgere tilbydes et intensivt træningsforløb. Dermed kan behov for hjælpemidler og anden kompenserende hjælp forsinkes og forebygges.

De borgere, som Sundhedscentret i samarbejde med naturvejleder Karin Winter havde inviteret på trænings- og oplevelsestur i skoven, får alle i forvejen genoptræning efter sygdom og svækkelse.
Muligheden for at bytte linoleumsgulvet ud med skovstier fyldt med mos og grannåle er sket i form tilskud i forbindelse fra EU’s ”År for aktiv aldring”, og Sundhedscenter Vesthimmerland har modtaget 190.000 kroner fra Indenrigs- og integrationsministeriet i forbindelse med projektet.
- Det er fantastisk at se, hvordan deltagerne har turdet meget mere, end vi havde forestillet os. Og hvordan de har givet sig fysisk undervejs. Nogle gange er det os, som træningspersonale, der kan være den største begrænsning når vi bytter de vante omgivelser ud, siger leder af projektet, fysioterapeut Sara K. Ipsen.
Hun understreger dog, at det er vigtigt, at skoven har de rette faciliteter. Vesthimmerlands Kommune gjort en stor indsats for at gøre skovene tilgængelige, og Naturbasen i Jenle har overdækkede borde og bænke samt toilet, og der er stier, der også kan benyttes af folk med krykker, rollator eller sidder i en kørestol.
Se flere billeder fra projektet i Jenle plantage på www.nordjyske.dk.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
40.000 kunder uden strøm - beboere hørte stort brag
Luk