Træskærer fra Skallerup er blandt de bedste

Danmark er med, når nogle af verdens dygtigste træskærere mødes til ”World Wood Day” i Tyrkiet

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKALLERUP:Danmark er en ud af de 70 nationer, der er repræsenteret, når nogle af verdens allerdygtigste træskærere mødes til den verdensomspændende ”World Wood Day” i Tyrkiet i dagene fra 17.-26. marts 2015.

Det er Skallerup Seaside Resorts træskærer, Henrik ”Woodpek” Sigensgaard, der er inviteret med til den store konference, og der er kun en enkelt træskærer med fra hvert af de deltagende lande.

I Kina for et år siden

Sådan var det også, da Henrik Sigensgaard for et år siden fik sit internationale gennembrud og blev inviteret til Kina for at repræsentere Danmark.

Her lærte han nogle af verdens dygtigste træskærere at kende, så han ser meget frem til at repræsentere Danmark igen i år og har både klargjort skulpturer, som han vil have med til Tyrkiet, samt forberedt, hvad han vil arbejde på i løbet af konferencen.

Brobygning

- Temaet for konferencen er brobygning og venskab, og jeg skal i Tyrkiet arbejde på en artist, som balancerer på det ene ben. Der indgår selvfølgelig også en bro i min figur, som er af lindetræ og står på en base af 24 karat bladguld, fortæller Henrik ”Woodpek” Sigensgaard.

Han er glad for at blive inviteret igen i år og oplever at have opnået anerkendelse for det arbejde, han sidste år viste frem i Kina. Det var hans livs første rejse uden for Skandinavien, og han er så opsat på at deltage i Tyrkiet, at han med glæde fejrer sin 60 års fødselsdag i 12 kilometers højde i et fly på vej til Istanbul.

- Jeg kender en svensk træskærer, som fylder 60 år to dage før mig, så vi fejrer hinanden, når vi er kommet til Tyrkiet. Det har vi allerede aftalt, fortæller Henrik Sigensgaard.

Et stort træland

Konferencen finder sted ca. 350 km uden for Istanbul i Tyrkiet, som er et stort træland, der nu får fornøjelsen af at komme tættere på danskerens nogle gange provokerende finurligheder og små karikaturansigter, der fortæller en historie og bærer præg af at have smagt på livet.

Startede som 13-årig

Henrik Sigensgaard har brugt mange år på at raffinere metoder og udvikle sine egne teknikker.

Han skærer med knive og enkelt værktøj, og det var en engageret sløjdlærer, der i sin tid skærpede interessen for at skære i træ.

Sigensgaard har snittet og skåret i træ, siden han var 13 år og bor i dag i Sønderlev tæt ved Lønstrup. I hjembyen driver han sammen med sin kone et lille galleri og har desuden et fast samarbejde med Skallerup Seaside Resort, hvor man kan se nogle af hans mange værker. Bl.a. en seks tons tung håndskåret og håndmalet totempæl.

Emils snittehus

I Skallerup regi bemander Henrik Sigensgaard hver dag året rundt det lille træværksted: ”Emil’s snittehus”.

Her har mange kreative sjæle gennem årene prøvet at snitte i træ, og det foregår altid under kyndig vejledning og i hyggeligt selskab med ”Woodpek”.

Det charmerende lille værksted, som tilhører Skallerup Seaside Resort, ligger i skoven på Klithusevej, og de skæve vægge og gulve bidrager til en særlig stemning omkring det håndværk, som Henrik Sigensgaard holder af.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.