Her har politiet givet flest bøder i Aalborg: Særligt ét sted er slemt

Trafikanterne i Aalborg er ikke altid lige gode til at overholde færdselsreglerne

Antallet af bøder viser hvor mange trafikanter, der ikke har overholdt anvisningerne på skiltene som for eksempel kørsel mod ensretning. Fartbøder er altså ikke med i statistikken. <i>Arkivfoto: Martél Andersen</i>

Antallet af bøder viser hvor mange trafikanter, der ikke har overholdt anvisningerne på skiltene som for eksempel kørsel mod ensretning. Fartbøder er altså ikke med i statistikken. Arkivfoto: Martél Andersen

AALBORG:Det er ikke altid lige nemt at være trafikant i det centrale Aalborg. Især i de seneste år er der lavet nye regler flere steder i byen - som steder, man ikke længere må køre, eller andre hvor man ikke må svinge, som man plejer.

Det er dog ikke alle trafikanter, der, bevidst eller ubevidst, er lige gode til at overholde reglerne i trafikken og følge anvisningerne på de skilte, der viser, hvad man ikke må.

Nordjyske har spurgt leder af operativ færdsel hos Nordjyllands Politi, Jess Falberg Nielsen, hvor de især har fundet bødeblokken frem.

1. Vingårdsgade/Brandstrupsgade – 407 bøder

 <i>Arkivfoto: Katrine Schousboe Laursen</i>

Arkivfoto: Katrine Schousboe Laursen

Selvom Vingårdsgade og Brandstrupsgade er to separate gader, er de også to alen af ét stykke i forhold til trafikforseelser.

Bilister, der ulovligt er kørt ud fra Brandstrupsgade og ind på Vingårdsgade, kan nemlig være blevet stoppet her, ligesom de bilister, der ulovligt har kørt i Vingårdsgade, måske er stoppet i Brandstrupsgade.

Nordjyske har tidligere beskrevet, hvordan et meget stort antal bilister har svært ved at følge reglerne på stedet. Her forklarede Jess Falberg Nielsen, at politiet havde modtaget flere henvendelser fra borgere i området, der mente, bilisterne ikke respekterede reglerne. Og det havde de ret i.

- Vi har været nede med nogle folk for at se, om det er et reelt problem, og så har vi simpelthen taget bødeblokken frem. For vi ved efterhånden godt, at en ting er en løftet pegefinger, noget andet er, at når først bødeblokken kommer frem, plejer det også at hjælpe på, at bilisterne så overholder de færdselstavler, de skal, sagde han.

2. Bispensgade - 103 bøder

 <i>Arkivfoto: Martél Andersen</i>

Arkivfoto: Martél Andersen

Hvis du har en fornemmelse af, der ofte kører cykler i gågaden, er det ikke helt forkert. Det er i hvert fald cykler, der fylder i bødeblokken, når politiet har holdt kontroller i Bispensgade.

- Vi skal passe på vores bløde trafikanter, og derfor er vi nede for at se, om de kan finde ud af at køre ordentligt, og det kan de ikke altid. De vil i hvert fald gerne cykle i den gågade, forklarer Jess Falberg Nielsen.

De seneste år har især bude fra forskellige take away-tjenester fået et ry for ikke altid at overholde færdselsreglerne. Men selvom politiet får henvendelser om dårligt kørende madbude, er det ikke kun dem, der overtræder reglerne i gågaden.

- Det er lige så meget ganske almindelige borgere, der cykler igennem dernede.

3. Sohngårdsholmsvej – 66 bøder

 <i>Arkivfoto: Lars Pauli</i>

Arkivfoto: Lars Pauli

I modsætning til de to øverste strækninger på listen, er Sohngårdsholmsvej ikke et sted, politiets færdselsafdeling har kørt kontroller. Alligevel har 66 trafikanter fået bøder for ikke at følge skiltningen under et midlertidigt vejarbejde.

- Der har været noget vejarbejde, hvor man ikke har måttet køre ind. Det har folk ikke overholdt, siger Jess Falberg Nielsen og fortæller, at det er folk fra hele organisationen, der har delt bøder ud på Sohngårdsholmsvej – for eksempel folk fra beredskabet og indsatsledere, der er kommet forbi.

4. Danmarksgade – 29 bøder

 <i>Arkivfoto: Martél Andersen</i>

Arkivfoto: Martél Andersen

I den vestligste ende af Danmarksgade blev det i starten af 2021 forbudt at svinge til højre og køre ad Jernbanegade op mod Vingårdsgade. Det er der tilsyneladende mange bilister, der enten ignorerer eller ikke har opdaget.

Nordjyske kunne for nylig dokumentere, at trafikanterne flittigt svinger til højre alligevel, og det har de også konstateret hos Nordjyllands Politi, der har kørt kontroller på stedet og hevet bødeblokken frem.

5. Reberbansgade – 28 bøder

 <i>Arkivfoto: Lars Pauli</i>

Arkivfoto: Lars Pauli

I modsætning til nogle af de andre forseelser på denne liste, er Reberbansgade en gammel traver set i forhold til trafikreglerne. I den vestligste ende af den populære spise-gade er vejen nemlig ensrettet, og det er den for alle, hvilket tilsyneladende har overrasket nogen på jernhesten.

Jess Falberg Nielsen vurderer nemlig, at hoveddelen af bøderne i Reberbansgade er givet til cyklister, der har kørt mod vest i den ende, der kun må køres mod øst.

****

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.