Læsø-færge kolliderede med kajen - ingen færge i flere dage

Begge færger, der normalvis sejler mellem Læsø og Frederikshavn, er på værft. Derfor er der ingen færgeovergang til og fra Læsø de næste dage

 <i>Arkivfoto: Kirsten Østergaard</i>

Arkivfoto: Kirsten Østergaard

LÆSØ:Har du planlagt en tur til Læsø de kommende dage, kan det godt være, at du må aflyse turen.

Det er nemlig ikke muligt at komme til og fra Læsø de næste dage med Læsø-færgen. 

Det oplyser Kurt Bennetsen, kommunaldirektør i Læsø Kommune og korresponderende redder på Læsøfærgen, til Nordjyske.

Det skyldes, at færgen Ane Læsø har pådraget sig en skade ved anløb til Vesterø Havn på Læsø. Den skal på værft hurtigst muligt og skal ligge der de næste 2-3 dage.

Skaden skete, da færgen kom med for høj fart ind i Vesterø Havn og ramte kajen. 

- Der skete en kraftig påsejling på kajen, da vi kom for hurtigt ind i haven. Det gjorde en af vores redningsåbninger skæv og utæt, så det skal vi have fikset hurtigst muligt, siger Kurt Bennetsen. 

Der skete ikke personskade i forbindelse med påsejlingen. 

Den kommer tidligst i vandet igen fredag i denne uge. 

Da den anden læsø-færge, Margrete Læsø, ligeledes er på værft i forbindelse med vedligehold, sejler der ingen færger mellem Læsø og fastlandet de næste 2-3 dage. 

Tirsdag eftermiddag er der gået et større arbejde i gang med at få sat nødsejlinger ind. Her har flere lokale fiskere meldt sig. 

Blandt andet har den lokale fiskekutter Seadog tilbudt at sejle med to afgange fra Læsø og tre fra Frederikshavn onsdag. 

Kutteren kan medtage max 12 passagerer. 

Det er et stykke op til den normale kapacitet på mellem 400-600 passagerer og 70-80 personbiler, som færgerne Ane Læsø og Magrete Læsø kan sejle med. 

- Vi appellerer til, at man finder andre måder at håndtere tingene på. Vi vil i yderste nødstilfælde kunne få sejlet få passagerer over, siger Kurt Bennetsen. 

Det gælder eksempelvis det lokale erhvervsliv på Læsø, som er afhængig af, at eksempelvis mælkeprodukter eller jomfruhummere kommer til fastlandet.

Kurt Bennetsen forventer, at Læsøfærgen igen kan sejler enten fredag eller lørdag i denne uge. 

- Vi skal nok klare os

På borgmesterkontoret på Læsø tager man det med ophøjet ro, at læsøboerne de næste dage ikke kan komme til fastlandet som normalt. 

- Det er vilkårene for at bo på en ø. Det ved vi jo inderst inde godt, siger borgmester Tobias Birch Johansen (V). 

-  Det bliver nok ikke den store udfordring at overleve. Jeg tænker, at vi har mad nok til de næste dage, indtil færgen sejler igen. 

Han understreger, at det selvsagt er ærgerligt for øboere, der har møder eller andet på fastlandet, der nu skal finde alternativer eller aflyse. 

- Men det vigtigste er på sundhedsområdet, og der tænker jeg ikke, at vi har de store udfordringer. Hvis der sker noget akut, er vi dækket ind af luftveje, siger borgmesteren.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.