Ren nostalgi: 200 lastbiler til veteranrally i Sæby

Nordjysk Veteranrally er Danmarks største af sin slags og afholdes i år for tiende gang

Der bliver skruet op for nostalgien, når der afholdes Nordjysk Veteranrally 13. august. <i>Arkivfoto: Kim Dahl Hansen</i>

Der bliver skruet op for nostalgien, når der afholdes Nordjysk Veteranrally 13. august. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

SÆBY:Der bliver skruet op for nostalgien, når der afholdes Nordjysk Veteranrally 13. august på det køretekniske anlæg hos DEKRA AMU Center i Sæby.

Det er fjerde gang, at DEKRA i Sæby er sponsor og lægger hus til Nordjysk Veteranrally, der arrangeres af foreningen Dansk Lastbil Nostalgi.

Nordjysk Veteranrally er Danmarks største af sin slags og afholdes i år for tiende gang af Dansk Lastbil Nostalgi som har foreningslokaler i Klokkerholm og 500 medlemmer.

Foreningens medlemmer har en fælles interesse i lastbiler. Man mødes hver anden lørdag i foreningens lokaler til hyggesnak om lastbiler.

- Vi glæder os meget til igen i år at lægge hus til veteranrallyet. Det er altid en fantastisk dag, fuld af glade mennesker, smukke lastbiler og masser af aktiviteter, siger administrerende direktør i DEKRA, Karsten Trend Poulsen.

Veteranrallyet starter klokken 10.00, hvor borgmester Birgit Hansen (S) byder velkommen. Herefter skydes selve rallyet i gang, hvor kommentator Chris Svendsen, en efter en vil sende de deltagende veteranlastbiler ud på en smuk køretur i det nordjyske. De første lastbiler forventes at være tilbage på pladsen klokken 14.00.

Lastbiler for enhver smag

Til veteranrallyet deltager der lastbiler fra hele norden - den ældste er fra 1938 og yngste er fra 1990'erne, så der er noget at se på for alle generationer.

Pladsen vil hele dagen summe af aktiviteter hos de mange forskellige udstillere. <i>Arkivfoto: Kim Dahl Hansen</i>

Pladsen vil hele dagen summe af aktiviteter hos de mange forskellige udstillere. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

- Der er altid lastbiler for enhver smag til Nordjysk Veteranrally. Nogle går op i de ældre lastbiler fra 1950’erne, mens andre finder de nyere lastbiler mere interessante, og der er god mulighed for at opleve begge dele på dagen. Uanset årgang, er det altid imponerende at se, hvordan lastbilerne er blevet restaureret. Mange af lastbilerne er fundet på skrotpladser, men står i dag flottere end da de var nye, på grund af en gennemgribende renovering, siger Jim Jensen, formand i Dansk Lastbil Nostalgi.

Alle er velkomne

Der er gratis adgang til pladsen for alle, der har lyst til at kigge forbi og se på de flotte veteranlastbiler.

Pladsen vil hele dagen summe af aktiviteter hos de mange forskellige udstillere, hvor der, udover veteranlastbiler, også vil være mulighed for at se på modellastbiler, fjernstyrede lastbiler og andet spændende legetøj.

Der vil også være aktiviteter for de helt små.

Veteranrallyet afholdes hos DEKRA køreteknisk anlæg på Kjeldgaardsvej 4 i Sæby.

Der er gratis adgang til pladsen for alle, der har lyst til at kigge forbi og se på de flotte veteranlastbiler. <i>Arkivfoto: Kim Dahl Hansen</i>

Der er gratis adgang til pladsen for alle, der har lyst til at kigge forbi og se på de flotte veteranlastbiler. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.