Trafikfarlig vej får langt om længe en cykelsti

Pengene er sikret, så byer i Sydthy kan bindes sammen

Bedsted og Hurup bliver bundet mere sammen, når der kommer en cykelsti langs Grurupvej. Det er specielt til gavn for skolebørnene. Arkivfoto.

Bedsted og Hurup bliver bundet mere sammen, når der kommer en cykelsti langs Grurupvej. Det er specielt til gavn for skolebørnene. Arkivfoto.

HURUP:Den dobbeltrettede cykelsti mellem Hurup og Bedsted langs Grurupvej er ganske tæt på at blive realiseret. Klima-, miljø- og teknikudvalget i Thisted Kommune har netop vendt tomlen op til projektet, der samlet set løber op i 11,5 millioner kroner. Thisted Kommune skal selv betale 6,9 millioner kroner, de resterende 4,6 millioner kroner betaler Vejdirektoratet.

- Det har længe været et ønske at etablere en cykelsti på den strækning, siger Kristian Tilsted (V) medlem af klima-, miljø- og teknikudvalget.

Strækningen er på den sorte liste over trafikfarlige skoleveje. Alternativet til at cykle langs Grurupvej er at køre en omvej ad smalle lokalveje med meget landbrugskørsel og grussti gennem Rønhede Plantage.

Kristian Tilsted glæder sig over, at projektet snart kan realiseres.

- Den primære funktion er, at den skal være en cykelsti for skolesøgende børn, så det overordnede mål handler i stor grad om funktionalitet. Stien er ganske enkel vigtig for tilknytningen til skolen i Hurup, siger Kristian Tilsted. Den sekundære funktion er, at den for turisterne kommer til at fungere som bindeled mellem de to byer.

Kristian Tilsted oplyser, at den nye cykelsti med stor sandsynlighed kommer til at køre på vestsiden af Grurupvej mellem vejen og jernbanen.

- Vi kommer ikke til at få lov til at krydse jernbanen. Det kommer ikke til at ske, siger Kristian Tilsted, som er opmærksom på, at jernbaneforløbet eventuel vil komme til at skabe nogle problemer.

- Jernbanen er vores største udfordring, siger han.

Kristian Tilsted oplyser, at cykelstien vil blive koblet på det eksisterende stisystem, der kører mellem jernbanen og bag om boligkvarteret på Thormodsvej i Hurup by, inden den slutter ved skolen.

- På den måde får vi bundet byerne sammen, så børnene kan komme sikkert i skole, siger Kristian Tilsted.

Man forventer, at den nye cykelsti anlægges til næste år. Økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen har punktet på dagsordenen senere i februar 2018.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
23-årig skyldig i at have dræbt 27-årig efter bytur - kammerat frifundet
Luk