Trafikråd males i p-båse

Aalborg Kommune nøjes ikke med klistermærker og plakater i ny trafikkampagne

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Alt for mange ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed, og Aalborg Kommune går nu til værks med nye metoder for at skærpe de ansattes opmærksomhed i trafikken. Det sker som led i den landsdækkende kampagne ”Kør bil, når du kører bil”, som Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension gennemfører.

Foruden de sædvanlige klistermærker, postkort og plakater, der skal minde de ansatte om budskabet, vil kommunen også male kampagnebudskabet på udvalgte parkeringsbåse på egne parkeringspladser - der hvor mange ansatte kommer forbi hver dag.

- Det gælder om at have hænderne på rattet og øjnene på vejen. Mange bilister lader sig alt for let distrahere, når de kører bil. Det med lige at tjekke mobilen er blevet en så naturlig del af vores hverdag, at det også sker, når vi kører bil. Men det kan være med livet som indsats, siger by- og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen (S).

Statistikken viser, at uopmærksomhed er involveret i 35 procent af alle dødsulykker. Hvis man kører 50 km/t og tjekker sin mobiltelefon i fem sekunder svarer det til at køre 70 meter i blinde.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden