Travbane må gratis bruge grund til 2033

Magistrat har godkendt brugsretsaftale, der giver væddeløbsforening lov til at låne kommunalt ejet grund vederlagsfrit

Aalborg Væddeløbsforening må gratis låne kommunalt ejet grund frem til 2033. Arkivfoto: Martin Damgård

Aalborg Væddeløbsforening må gratis låne kommunalt ejet grund frem til 2033. Arkivfoto: Martin Damgård

AALBORG:Aalborg Væddeløbsforening, der står bag driften af NKI Racing Arena, Aalborg Væddeløbsbane, kan frem til 2033 gratis låne den kommunaltejede grund, som væddeløbsbanen ligger på.

En enig magistrat har besluttet at godkende en brugsretsaftale, der forlænger den nuværende aftale, som løber frem til 2018. Kommunen erkender selv, at man med brugsretten til grunden giver anlægsstøtte til foreningen, men man vurderer, at støtten med foreningens nuværende formål, bestemmelsen om medlemsoptagelse og anvendelsen af overskud ved ophør, holder sig indenfor kommunalfuldmagtens regler.

- Det er ud fra den betragtning, at det er godt for Aalborg, at vi har en væddeløbsbane. Der kommer en masse mennesker, og der er en masse arbejdspladser, siger borgmester Henning G. Jensen (S).

Det er væddeløbsforeningen, der har henvendt sig for at få forlænget aftalen, da foreningen ønsker at hjemtage kreditforeningslån til opførelse af nye bygninger nemlig en ny dyrlægepraksis og en amatørstald.

Venstre bakker også op.

- Hestesporten er svær at få til at hænge sammen rent økonomisk ligesom alle mulige andre sportsgrene, og jeg synes, at det er vigtigt, at vi også prioriterer det her område, siger ældre- og handicaprådmand Tina French Nielsen (V).

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Drabet på Mia: Grusomt anklageskrift
Luk