Travl tyv fik nedsat straffen

22-årig dømt for tyveri for 620.000 kroner, men frifundet for ildspåsættelse

Den unge mand stod anklaget for at have stjålet for sammenlagt cirka 620.000 kroner fra tre butikker i Vendsyssel. Arkivfoto

Den unge mand stod anklaget for at have stjålet for sammenlagt cirka 620.000 kroner fra tre butikker i Vendsyssel. Arkivfoto

HJØRRING:En 22-årig mand fra Støvring fik onsdag nedsat sin straf i Landsretten i Aalborg.

Byretten i Hjørring havde ellers i april idømt manden 1 år og tre måneders fængsel for fire indbrud og ildspåsættelse af en stjålen bil.

Men i Vestre Landsret i Aalborg fandt dommerne ikke, at der var bevis nok til at fastslå, at den unge mand stod bag det fjerde indbrud samt ildspåsættelsen.

Derfor blev manden frifundet for de anklager, og dommen blev sænket med en måned, så den i stedet lyder 1 år og to måneder.

Tyvekoster for 620.000

Den unge mand stod anklaget for at have stjålet for sammenlagt cirka 620.000 kroner fra tre butikker i Vendsyssel: Imerco i Fjerritslev, Sportsmaster i Hirtshals og Roberto i Frederikshavn.

Tyvekosterne blev fundet ved en ransagning af den unge mands lejlighed.

Bilen, der blev brugt til tre af indbruddene, blev senere fundet udbrændt i en plantage ved Aars.

Men bilen blev først fundet to dage efter politiet havde varetægtsfængslet den unge mand tilbage i december sidste år, så det kan ikke siges med sikkerhed, at han var skyld i ildspåsættelsen, fortæller senioranklager Søren Beckermann til NORDJYSKE.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.