Travlt døgn for sporhunde

Hele 40 gange er Nordjyllands Politi blevet underrettet om at Schweisshunde har skullet lede efter anskudte dyr

De såkaldte schweisshunde har været i masser af aktioner i denne weekend. Arkivfoto

De såkaldte schweisshunde har været i masser af aktioner i denne weekend. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Det har været et endog særdeles travlt døgn for sporhunde i Nordjylland. Hele 40 gange er Nordjyllands Politi blevet underrettet om, at såkaldte schweisshunde har måttet ud at lede efter anskudt vildt.

- På en normal weekend har vi måske en eller to henvendelser om, at schweisshunde har skullet i aktion for at finde anskudt vildt. Men i denne weekend har der været helt vanvittigt mange henvendelser. Hele 40 gange på bare et døgn har vi fået disse henvendelser, konstaterer vagtchef Henrik Bech, Nordjyllands Politi.

Han forklarer, at schweisshundeførerne skal underrette politiet, hvis de er ude for at opspore anskudt vildt.

- Så gør vi et notat i døgnrapporten om det, så vi politiet kan fortælle lodsejere, der får øje på en hundefører på deres marker eller i deres skove og tror, at der er tale om ulovlig jagt, at der altså er tale om schweisshundeførere, der er på opgave, forklarer vagtchefen.

Bukkejagt gået ind

Årsagen til de mange henvendelser er ganske givet, at bukkejagten gik ind lørdag 16. maj, og at jægerne derfor har været på bane med anskudte dyr til følge.

Det er ikke bare i Nordjylland, at schweisshundene har været i aktion.

Fra bukkejagten gik ind i 16. maj og frem til søndag morgen er Fyns Politi orienteret om 20 schweisshundesøgninger efter anskudt vildt på Fyn.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.