Tre akutjob til 214

214 borgere i kommunen er ved at falde ud af dagpengesystemet

Der er tre akutjob i Brønderslev, det ene som social- og sundhedsassistent. Men det er ikke den type job, der er brug for. Arkivfoto <i>Scanpix Nordfoto</i>

Der er tre akutjob i Brønderslev, det ene som social- og sundhedsassistent. Men det er ikke den type job, der er brug for. Arkivfoto Scanpix Nordfoto

BRØNDERSLEV-DRONNINGLUND:Der er i øjeblikket 214 ledige i Brønderslev Kommune, der er berettiget til et akutjob. Og tre akutjob at gå efter. Det ene er en stilling oprettet af Region Nordjylland som social- og sundhedsassistent på psykiatrisk sygehus. Desuden søger Brønderslev Kommune en controller og en økonomikonsulent.

Det er imidlertid ikke den type job, der er mest brug for. Størstedelen af de såkaldt udfaldstruede er organiseret i 3F, hvilket indikerer, at de er håndværkere eller ufaglærte.

Der er ikke oprettet nogle akutjob i det private erhvervsliv i kommunen, og formand for beskæftigelsesudvalget, Gitte Krogh (V), har ikke kendskab til at nogen i Brønderslev Kommune har fået et akutjob indtil nu.

Men de udfaldstruede har lov at håbe. Kommunerne har forpligtet sig til at oprette 3000 akutjob. Brønderslev Kommune skal oprette ca. 20, og økonomiudvalget har besluttet, at alle ledige stillinger af mindst 13 ugers varighed opslås som akutjob.

En ansøger, der er berettiget til akutjob, har kun fortrinsret til jobbet, hvis han eller hun er ligeså kvalificeret som den bedst egnede af de øvrige ansøgere.

Antallet af akutjobberettigede falder dog løbende.

I oktober har 21 ledige forladt målgruppen. 19 af dem menes at være blevet selvforsørgende eller er flyttet. I november har 17 forladt målgruppen, og de 14 formodes at være overgået til selvforsørgelse eller er fraflyttet kommunen.

Akutpakken gælder kun de ledige, der falder ud af dagpengesystemet i første halvår af 2013.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.