Tre bygninger brændt ned på campingplads

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

En voldsom brand raserede Egense Strandcamping onsdag. Tre bygninger på campingpladsen brændte fuldstændig ned. Blandt andet stod bestyrerens bolig ikke til at redde.

Ilden bredte sig hurtigt og fik fat, fordi der var tale om et gammelt træbyggeri.

- Samtidig betød den kraftige blæst, at slukningsarbejdet blev besværliggjort yderligere, siger indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab i Aalborg, Søren Korsgaard.

Slukningsarbejdet krævede hjælp fra brandstationerne i Mou og Hals, og der skulle otte biler og 19 mand til at få ilden under kontrol, og de formåede at redde to af bygningerne, der var gået ild i.

- Selve campingcenteret med receptionen, kantine og supermarked fik vi under kontrol, inden det blev for alvorligt, siger Søren Korsgaard.

Campingpladsen havde flere gasflasker stående, fordi de sælger dem til gæster med campingvogne, og det var derfor vigtigt for brandfolkene at få dem bragt af vejen.

- De udgør en stor risiko, og vi fik hurtigt bugseret 40 gasflasker og et svejseapparat ud af bygningerne, for at der ikke skulle opstå eksplosioner, siger Søren Korsgaard.

Røgudviklingen fra branden var på et tidspunkt så kraftig, at Kystvej i Egense blev lukket af i et par timer, ligesom færgen til Hals blev aflyst.

Ifølge vagtchef Per Jørgensen ved Nordjyllands Politi opstod branden i et komfur, der ikke var blevet slukket.

Slukningsarbejdet varede i flere timer onsdag eftermiddag.

Ingen kom alvorligt til skade, men enkelte blev undersøgt for røgforgiftning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.