Nordjylland

Tre læger må ikke have kontakt med patienter

Ledelsen af sygehus i Thisted reagerer efter alvorlig kritik

Sygehuset i Thisted har flyttet tre læger fra patient-kontakt efter alvorlig kritik. Arkivfoto

Sygehuset i Thisted har flyttet tre læger fra patient-kontakt efter alvorlig kritik. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Sygehus Thy Mors er under kritik for at anvende ukvalificerede læger og dermed skabe fare for patientsikkerheden. Den kritik er uholdbar. Derfor har sygehusledelsen indtil videre besluttet at flytte tre af sygehusets læger til opgaver uden patientkontakt. Samtidig har ledelsen sat en intern undersøgelse i gang på tværs af alle sygehuse i regionen.

Tre læger på Sygehus Thy Mors har indtil videre fået opgaver uden patientkontakt.

Det sker for at genskabe tilliden til Sygehus Thy Mors. Baggrunden er aktuelle sager og oplysninger, der rejser tvivl om lægernes kvalifikationer.

Starter undersøgelse

- De pågældende læger skal indtil videre ikke have patientkontakt. Samtidig har vi sat en undersøgelse i gang, som skal klarhed over fakta. Det kan virke drastisk, at vi handler med det samme. Men da anklagerne kommer fra både patienter og andre læger inden for vores organisation, tager vi det særdeles alvorligt. Jeg har vurderet, at vi er nødt til at handle hurtigt for at genskabe tilliden til kvaliteten af det kliniske arbejde på sygehuset, siger sygehusdirektør Henrik Larsen, Sygehus Thy Mors i en pressemeddelelse.

Den interne undersøgelse er sat i gang både af hensyn til patienterne og til de pågældende læger.

- Det er alvorlige anklager

- Der er alvorlige anklager, og vi er nødt til meget hurtigt at få udredt alle fakta. Først og fremmest af hensyn til patienterne. Men også af hensyn til vores medarbejdere. Det er en svær situation, hvor vi meget hurtigt må tænke i nye løsningsmodeller, siger Henrik Larsen.

Ud over genopretningen af situationen på Sygehus Thy Mors, arbejder regionen på at kulegrave situationen på alle regionens sygehuse med fokus på lægernes kvalifikationer.

- På grund af den usikkerhed, der er opstået, har vi besluttet at undersøge alle sygehuse i regionen. Det er helt afgørende for os, at patienter kan have fuld tillid til kvaliteten af den behandling, de modtager på sygehuse i Region Nordjylland, siger sundhedsfaglig direktør Jens Winther Jensen.

Samtidig er der i regionsrådets forretningsudvalg enighed om organisatorisk at sammenlægge Sygehus Vendsyssel og Sygehus Thy-Mors for at få ”en fælles og robust ledelse”.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.