Nordjylland

Cheflæge på sygehus fyret

Afskediget efter afsløring af alvorlige lægefejl på Sygehus Thy-Mors

Cheflægen på Sygehus Thy-Mors er blevet fyret. Fotograf Peter Mørk

Cheflægen på Sygehus Thy-Mors er blevet fyret. Fotograf Peter Mørk

NORDJYLLAND:Afsløringen af graverende lægefejl på Sygehus Thy-Mors har fået konsekvenser for sygehusets cheflæge, Hans Ole Holdgaard, som er blevet fyret.

Beslutningen blev truffet efter en timelang behandling af den penible sag i regionsrådets forretningsudvalg mandag.

Fyringen af cheflægen følger umiddelbart i kølvandet på et tv-indslag i Danmarks Radios 21 Søndag, hvori det blev afsløret, at en udenlandsk læge på Sygehus Thy-Mors gennem de de senere år har begået flere alvorlige fejl i behandlingen af patienter. Han har også foretaget fejlskøn, der kunne have fået fatale følger.

Selv om det skete gentagne gange, fik kirurgen lov til at fortsætte i en stilling, hvor han stod med ansvaret for operationer og behandling.

En af de fejl, lægen har begået, var da han ved en kikkertundersøgelse af en kvinde førte kikkerten op i hendes skede i stedet for i endetarmen.

Dumpet som speciallæge

Hvis ledelsen på Sygehus Thy-Mors havde forhørt sig hos kirurgens tidligere arbejdsgiver, Aalborg Universitetshospital, kunne de have fået informationer om lægens begrænsede evner. Her blev han fagligt diskvalificeret til at blive speciallæge.

Som konsekvens af afsløringen er den udenlandske læge øjeblikkeligt frataget opgaver, hvor han har direkte kontakt med patienter.

De samme gælder to andre af sygehusets læger, hvor der også er sået tvivl om deres faglige kvalifikationer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.