Lokalpolitik

Tre placeringer skal prøves

Forvaltningen anbefaler en mulighed, politikerne vil afprøve tre

Arkivfoto: Diana Holm

Arkivfoto: Diana Holm

THISTED:- Når Miljøministeriet peger på tre steder på statens arealer i Thisted Kommune med mulighed for at rejse kommunale møller, skal vi ikke i udgangspunktet fraskrive os nogen af områderne. Tværtimod skal vi afprøve fremkommeligheden alle steder, men gøre det i vished om, at hvert sted har sine udfordringer.

Kommunens udvalg for miljø og teknik valgte på ugens møde at se bort fra en indstilling om alene at forfølge muligheden af at rejse kommunalt ejede møller med en højde på op til 150 meter på statslige arealer i Lild Plantage til fordel for at sende både det område, samt to placeringsmuligheder i området mellem Korsø Bakke og Hesseldal Bjerg ved Vigsø i høring.

- Der er et ønske i byrådet om at rejse kommunale møller på statslige arealer i den nordlige del af kommunen, en mulighed, der er en del af aftalen om testcentret i Østerild. Miljøministeriet peger på de tre muligheder. Vi mener, at alle tre skal i høring, så vi får afklaret, hvad der er bedst egnet. Og det behøver ikke nødvendigvis at være et område, det kan også være to eller tre. Vi ser ingen grund til at begrænse os allerede i udgangspunktet, siger Henning Holm om baggrunden for beslutningen om at bede byrådet godkende, at alle tre lokaliteter undersøges.

Thisted Kommune er ved at stifte en erhvervsdrivende fond, der skal opstille og eje møllerne.

Kan der rejses møller på en eller flere af lokaliteterne, vil det ske i grupper på minimum tre møller. Før det bliver aktuelt at realisere et kommunalt mølleprojekt, skal de enkelte områder undersøges nærmere, ligesom et projekt kræver foroffentlighedsfase med et debatoplæg fulgt af af en VVM-undersøgelse, kommuneplantillæg og lokalplan.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.