Tre thyboer skal med til Sydkorea

Dennis Sixhøj, Kasper Rolighed Poulsen og Christian Vutborg er udtaget til landsholdet i flooball til Special Olympics for udviklingshæmmede

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THISTED:Der venter tre idrætsudøvere fra Thy under Dansk handicap Idræts-Forbund en kæmpeoplevelse i slutningen af januar, skriver Thisted Dagblad tirsdag.

Fra 25. januar til 7. februar bliver Special Olympics for udviklingshæmmede afviklet i Sydkorea, og floorball er på programmet for første gang som en opvisningssport.
Special Olympics er en pendant til Paralympics, som netop i disse dage bliver afviklet i London, og som er for deltagere med fysiske handicaps.
De tre thyboer er 16-årige Dennis Sixhøj fra Hillerslev, 18-årige Christian Vutborg fra Thisted og 19-årige Kasper Rolighed Poulsen fra Skyum.

Udtaget

Et hold i flooball består af otte spillere med løbende udskiftninger.

De tre spillere fra Thy spiller i Vika, og de bliver trænet af landsholdets assistenttræner Alex Dahl Jensen fra Nors. Han fortæller, at en kamp består af tre markspillere og en målmand, og en kamp varer to gange 10 minutter.
- Flooball er en slags hockey, hvor spillerne slår til den gennemhullede plastikbold, forklarer Alex Dahl Nielsen og tilføjer, at floorball bliver spillet af både raske og handicappede personer.

Sydkorea

Special Olympics World Winter Games bliver den ultimative oplevelse for Dennis Sixhøj, Kasper Rolighed Poulsen og Christian Vutborg.

Alex Dahl Pedersen har endnu ikke det endelig overblik over, hvor mange kampe det danske landshold kommer til at spille på den anden side af verden.
- Der er otte hold tilmeldt, og jeg regner med, at vi bliver delt op i to puljer, fortæller han.

Brækket armen

Ingen af de tre floorballspillere fra Thy havde nogen forventninger om at blive udtaget til landsholdet og Special Olympics i Sydkorea.

Dennis Sixhøj spiller fortrinsvis højre wing, og han fortæller, at han ikke havde set det komme.
Han har spillet floorball i fem-seks år, men lige nu har han svært ved at dyrke sporten på grund af en brækket venstre arm.
- Jeg skulle spille lidt fodbold, og så var jeg uheldig at falde forkert, og nu har jeg fået armen i gips, fortæller han, der så afgjort regner med, at være i topform, når turen går til Sydkorea.
- I hvert fald har lægerne sagt, at der ikke er nogen risiko for, at jeg ikke kommer med, siger han.

Stolte forældre

Det var ikke kun de tre spillere, som er stolte over udtagelsen. Det samme er forældrene, siger de tre i munden på hinanden.

Christian Vutborg er angriber, og han har en gang tidligere været på en rejse til udlandet.
- Det var til Østrig med et hold fra Thisted, siger han, der træner et par gange om ugen sammen med blandt andre Dennis og Kasper.
- Men jeg aldrig før været så langt væk som til Sydkorea, siger han.

To fluer med et smæk

Kasper Rolighed Poulsen tvivler på, at han nogensinde igen får sådan en oplevelse.

Kasper husker ganske tydeligt dagen, hvor han fik beskeden om, at han var udtaget til at komme til Special Olympics i Sydkorea.
- Den samme dag fik jeg nemlig 12 i mundtlig dansk, siger han med et stort smil.
Ligesom Dennis og Christian kender også Kasper spillerne fra de andre klubber, som skal med til Sydkorea, og det er Martin Højland og Thor Jensen fra Lavuk i København. Tim Buch fra Haslev, Margus Sults Petersen fra Ikast og Kristian Øe fra Aarhus.
Opholdet vil strække sig over 14 dage, og træneren Alex Dahl Jensen regner som givet med, at der bliver tid til at komme rundt i Sydkorea for at se landet, og hvordan folk bor.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.