Tredje generation tager over i Mekoprint

Anders Kold afløser sin far Esben Kold som administrerende direktør

Ny kaptajn på broen: 39-årige Anders Kold afløser 1. marts 72-årige Esben Kold som adm. direktør for Mekoprint.

Ny kaptajn på broen: 39-årige Anders Kold afløser 1. marts 72-årige Esben Kold som adm. direktør for Mekoprint.

AALBORG/STØVRING:En af Nordjyllands største virksomheder, Mekoprint, gennemfører 1. marts et generationsskifte. Anders Kold, 39 år, afløser sin far Esben Kold, 72 år, som administrerende direktør.

Esben Kold har stået i spidsen for Mekoprint, siden han i 1973 efterfulgte sin far Erland Kold, der grundlagde virksomheden i 1954.

Anders Kold er cand.merc. i strategi, organisation og ledelse fra CBS i 2001 og var i syv år ansat i IBM Danmark med ansvar for bl.a. udvikling af nye forretningsområder. Herefter etablerede han konsulentvirksomheden Avento med speciale i strategi og strategieksekvering. Avento er netop blevet solgt til Deloitte.

Anders Kold har været bestyrelsesmedlem i Mekoprint siden 2008 og næstformand siden september 2013.

- Mekoprint er en utrolig spændende virksomhed. Vi hjælper mere end 1.000 kunder med at udvikle og producere nye produkter med over 30 forskellige produktionsteknologier, siger Anders Kold.

Esben Kold, der er uddannet kemiingeniør og HD i organisation, fortsætter som direktør for Mekoprint Mechanics-divisionen i Aalborg Øst med 75 medarbejdere.

- Efter en række turbulente år er vi nu tilbage på vækstsporet og har stor succes med at kombinere udvikling og højautomatiseret produktion i Danmark med løntung produktion i lavtlønslande.

Mekoprint, der ejes af familien Kold, har fire divisioner fordelt på to fabrikker i Støvring og Aalborg. De 240 medarbejdere fremstiller omkring 50.000 forskellige produkter, hvoraf hovedparten indgår som komponenter i andre industriprodukter - fra tastaturer på pengeautomater til frontpaneler på fladskærme.

For en måned siden præsenterede virksomheden et årsregnskab med det næstbedste resultat nogensinde - et overskud på 22,6 mio. kr.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.