Tredobbelt fejring af Jeppe Aakjær

Digteren 150-års fødselsdag fejres i Rebild Kommune

Aarestrup-Haverslev Kirkekor inviterer mandag til forårssangaften i Aarestrup. Et arrangement, der til dels kommer til at står i 150 års-fødselaren Jeppe Aakjærs tegn. Privatfoto
Årestrup 24. april 2016 04:22

AARESTRUP/HAVERSLEV: Digteren Jeppe Aakjær skal ikke føle, at han er mindre værdsat i Aarestrup/Haverslev-området end komponisten Carl Nielsen.

Derfor følger lokalområdet nu op på sidste års tredobbelte fejring af Carl Nielsens 150-års fødselsdag med en tilsvarende markering af 150 året for Jeppe Aakjærs fødsel.

Første fødselsdagsarrangement er programsat til mandag 25. april. Her vil Aakjær-jubilæet blive markeret i forbindelse med Aarestrup-Haverslev kirkekors traditionsrige forårssangaften i Aarestrup kirke.

De efterhånden 30 sangere i kirkekoret akkompagneres i forbindelse med sangaftenen af Jakob Kjær Bødker, der under overskriften ”Med Aakjær i bagagen” også spiller nyfortolkninger af en række Aakjær-sange.

Aftenens kormusik suppleres med en række fællessange, præsenteret af organist Anette Kjær, og efter arrangementet i kirken er der kaffe og fællessang ad libitum i Aarestrup Forsamlingshus.

Torsdag 12. maj er det i Haverslev Kirke, det foregår. Her giver Aarestrup-Haverslev kirkers pigekor forårskoncert - og også ved denne lejlighed står der Aakjær-fællessange på programmet.

Torsdag 2. juni kulminerer fødselsdagsfestlighederne i Aarestrup forsamlingshus. Troels Kold, organist i Als- Øster Hurup kirker, og den lokale kollega, Anette Kjær, har i fællesskab sammensat et musikalsk fødselsdagsportræt af digteren, samfundskritikeren og mennesket Jeppe Aakjær, hvor ikke kun de kendte sange vil indgå, men også en række mindre kendte sider af Aakjærs virke og forfatterskab.

Der er kaffe og fødselsdagslagkage til alle og aftenen rundes oven i købet af med en lille overraskelse.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...