Trendmøde med story-telling og genre-mix

DOK#1 – Nordjyllands største event inden for design og kunsthåndværk – er stærkt tilbage

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Interessen for genbrug og vintage ses også hos tekstildesigneren Cecilie Bernhard

AALBORG:Efter et års pause ruller markedet sig igen ud på smukke Toldbod Plads som en del af Aalborg i Rødt.

De 55 deltagere på årets marked 30. august til 1. september er nu udvalgt, og det tegner smukt, sjovt og fuld af gode historier.

Tidens fokus er på storytelling og genre-mix.

Det gælder inden for film, kunst og teater – og bestemt også inden for design og kunsthåndværk.

Blandt årets DOK#1-udstillere finder man således keramikerne Hanne Marie Leth Andersen og Elisabeth Laursen.

Begge kvinder arbejder på hver deres måde med keramik, der fortæller en historie, og bruger billeder, citater eller portrætter fra populærkulturen i deres fortællinger.

Keramikeren Lærke Langballe leger med at sætte afstøbninger af dyr på skåle og fade, der er dekoreret med retromønster i støvede farver – og resultatet bliver dekorativ, anvendelig brugskunst med et glimt i øjet.

Elementet af storytelling genfinder man hos en udstiller som smykkekunstner Kirsten Sonne.

Hun arbejder med genbrugsmaterialer som blandt andet gamle spillebrikker og dele af legetøjsdukker og kombinerer dem smagfuldt til originale og højst personlige smykker.

Interessen for genbrug og vintage ses også hos tekstildesigneren Cecilie Bernhard, som giver gamle modefund nyt liv i lækre håndsyede tørklæder.

Årets 55 udstillere spænder bredt over genrer – fra glas og keramik til smykker, tekstiler og design.

Udstillerne er nøje udvalgt af en censorgruppe bestående af Gitte Ørskou, direktør på Kunsten, gallerist Kent Wolfsen og keramiker Helle Bovbjerg.

der kom 120 ansøgninger kom fra hele landet, og censorerne har i deres udvælgelse lagt vægt på kvalitet, originalitet og en varieret publikums-oplevelse ved at besøge markedet.

- DOK#1 bringer altid nye tendenser til Nordjylland, og i år er ingen undtagelse. Publikum vil blive udfordret og få nye oplevelser – og samtidig vil der være fine, klassiske værker inden for alt fra smykker og glas til keramik. Vi har stræbt efter en spændvidde og samtidig efter at fange tidens tendenser i moderne kunsthåndværk og design, siger Kent Wolfsen.

Årets nye initiativ er et stort Design Spot-område på den anden side af Strandvejen ned mod havnebassinet.

Her vil publikum få lejlighed til at møde en række indbudte internationale, unge designere til en snak om deres arbejde og visioner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.