Try siger nej til mink

35 beboere har skrevet under imod ny minkfarm 200 m fra byen

Der er modstand mod en minkfarm midt i Try By. Arkivfoto

Der er modstand mod en minkfarm midt i Try By. Arkivfoto

TRY:35 beboere i Try er gået sammen om en fælles protest imod en ny minkfarm lige uden for landsbyen.

- Vi protesterer på det kraftigste mod at der gives tilladelse til at etablere en minkfarm lige midt i Try, skriver beboerne til Brønderslev Kommunen.

Kommunen er i færd med at give en miljøtilladelse til minkfarmen, men det vil få alvorlige konsekvenser for det lille landsbysamfund, mener beboerne.

- Try fremstår i dag som en velfungerende og velplejet landsby i modsætning til mange andre landsbyer i kommunen. Med et sådant anlæg vil det blive meget vanskeligere at tiltrække nye beboere, huse vil være vanskeligere at sælge, og i denne situation vil beboernes motivation til at vedligeholde og udbygge mindskes betydeligt, skriver beboerne.

Try er hårdt ramt i forvejen

- Vi har i området i forvejen måttet tåle en af de højeste radiokommunikationsmaster i Nordjylland, og vi har for nylig måttet tåle placering af tre af de højeste vindmøller i vores umiddelbare nærhed. Byen er nu ved at nå mætningspunktet, mener de.

Beboerne påpeger, at Try trods sin lidenhed rummer to institutioner, nemlig Try Efterskole og Try Museum, der begge er gode aktiver for Brønderslev Kommune.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden