Tryghed for børn i narkose

En blød isbjørnebamse i favnen kan gøre en stor forskel

Krammebamserne skaber tryghed

Krammebamserne skaber tryghed

AALBORG:Siden 2007 har TrygFonden uddelt over 300.000 krammebamser til både offentlige og private narkoseafdelinger og specialklinikker.

Nu kommer de bløde tøjdyr også børnepatienter til gode på privathospitalet Aleris-Hamlet i Aalborg, der netop har modtaget hundredvis af isbjørnebamser til børn, der skal i narkose.

– Bamserne gør mødet med sundhedsvæsnet mere behageligt for børnene og deres forældre. Barnet græder mindre, når det bliver bedøvet, og bamsen bliver en ven midt i alt det ukendte. Opmærksomheden er pludselig et andet sted og væk fra det fremmede, siger Mette Meldgaard, der er områdechef for sundhed hos TrygFonde.

På flere afdelinger oplever personalet desuden et fald i mængden af beroligende medicin, der ordineres til børnene.

Men det er primært den tryghedsskabende virkning, der vægtes - også på Aleris-Hamlet på Sofiendalsvej.

– Vores medarbejdere oplever, at bamserne bidrager til et endnu bedre tillidsforhold mellem personale og barn og til at gøre hospitalsopholdet til en bedre oplevelse.

- Med krammebamsen får barnet en ven, der giver tryghed – også i tiden efter at have været på hospitalet. Vi er derfor meget taknemmelige for TrygFondens bamsedonationer, ligesom responsen fra forældrene er meget positiv, udtaler konstitueret hospitalschef Henriette Adamsen fra Aleris-Hamlet Hospitaler i Aalborg.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.