Tryghed i udvalg efter hastemøde

Børne- og ungdomsudvalg har tillid til Ravnshøj Skoles handlekraft efter redegørelse for slagsmål

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Selvom der tirsdag kunne skrives 1. december på kalenderen, var det langt fra sød julemusik og juleklip, der var på dagsordenen på Ravnshøj Skole og Frederikshavn Kommunes børne- og ungdomsudvalg. I kølvandet på en episode, der udspillede sig torsdag på Ravnshøj Skole, hvor tosprogede og danske elever røg i totterne på hinanden i forbindelse med en fodboldkamp og en række andre episoder, bad Lars Oldager, DF-medlem af Frederikshavn Byråd, om at få indkaldt til hastemøde i børne- og ungdomsudvalget i Frederikshavn Kommune.

Mødet fandt sted tirsdag, og formand for udvalget, Christina Lykke Eriksen (SF), efterlyste en redegørelse for situationen på Ravnshøj Skole.

- Vi fik en gennemgang af nogle episoder, som har fundet sted over en længere periode siden før sommerferien, og jeg vil sige, at vi efter mødet har en god mavefornemmelse omkring situationen. Vi er i udvalget blevet enige om, at vi har fuld tiltro til, at Ravnshøj Skole kan klare de problemer, som findes, siger Christina Lykke Eriksen efter tirsdagens møde.

Først lød det, at der havde været et masseslagsmål på Ravnshøj Skole i torsdags. Senere kunne skolens distriktsleder, Per Hesthaven, dog fortælle, at det var et slagsmål blandt en gruppe elever, som skyldtes en hård tackling under et spil fodbold i idrætshallen.

Og slagsmålet blev hurtigt stoppet af de tilstedeværende lærere.

En storm i et glas vand?

Spørgsmålet er så, om det bare var et ”almindeligt slagsmål i skolegården”, der blæste sig op til en storm i et glas vand?

- Vi forstår forældrenes bekymring, og jeg synes, at de forældre, som har kontaktet mig, har handlet korrekt. Vi har nu fået en god redegørelse, og med fokus rettet mod Ravnshøj Skole, tror vi også, at situationen vil stabilisere sig, siger Lars Oldager, som i første omgang bad om mødet.

Christina Lykke Eriksen deler også udvalgskollegaens holdning, og redegørelsen har bragt mere ro i sindene.

- Efter gennemgangen har vi svært ved at genkende alvoren i problemet. Vi vil selvfølgelig stadig følge situationen tæt, og det kan også være, at vi skal overveje, om der er den rette deling af opgaverne på flygtningeområdet, siger Christina Lykke Eriksen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.