Turismen holder 4000 aalborgensere i sving

Turismen giver årligt en omsætning på næsten 3,5 milliarder kroner

Belægningsprocenten på Aalborgs hoteller er steget med hele ni procent i årets første seks måneder. Arkivfoto: Torben Hansen

Belægningsprocenten på Aalborgs hoteller er steget med hele ni procent i årets første seks måneder. Arkivfoto: Torben Hansen

AALBORG:Nordjyllands hovedstad er i den seneste opgørelse fra VisitDenmark opgjort til at være den tredje største turismedestination i Danmark med en samlet omsætning fra turismen i nærheden af 3,5 milliarder kroner. Aalborg er således kun overgået af København og Aarhus.

Aalborg er også den tredje største kommune i Danmark, når det handler om at generere flest jobs med udgangspunkt i turismen.

Det oplyser VisitAalborg i en pressemeddelelse.

Rasmus Jerver, direktør for VisitAalborg, siger om opgørelsen fra VisitDenmark:

- Det er væsentligt at bemærke, at den type turisme, Aalborg tiltrækker, er de meget højtforbrugende turister, der bor på hotellerne, deltager i konferencer og internationale kongresser, spiser på restauranter og benytter byens attraktioner, kunst-, historie- og kulturoplevelser. F.eks. anvender en international kongresgæst over kr. 3.000 i døgnet i byen. Det er gæster, det absolut er værd at samle på, ligesom øvrige gæster i byen også spenderer mange penge under deres ophold i byen.

Markant fremgang

Antallet af overnatninger stiger kraftigt i Aalborg. Alene i årets første seks måneder er antallet af overnatninger i Aalborg steget med godt 9 procent sammenlignet med samme periode sidste år - hvilket er noget over den samlede stigning i hele Nordjylland på godt 6 procent i den samme periode.

- Siden 2009 er antallet af hotelovernatninger i Aalborg steget med 40 procent, og belægningen på hotelværelserne er samtidig steget med ca. 17 procent, så det er en væsentlig bedre forretning at drive hotel i Aalborg i dag, end det var for knap en halv snes år siden - og udviklingen fortsætter. Rent faktisk er Aalborg den af de fire største byer i Danmark (København, Odense, Aarhus og Aalborg), hvor belægningsprocenten på hotelværelserne er steget relativt mest med en stigning på 3,8 procent i årets første 6 måneder.

- Det er glædeligt, at Aalborg turismemæssigt markerer sig så flot i Danmark og udgør en så markant destination, når det handler om at generere jobs afledt af turismen. I VisitAalborg vurderer vi, at turismen årligt - alene i Aalborg - afstedkommer ca. 4.000 jobs, siger turismedirektøren.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.