Turisterne har trodset det ustadige sommervejr

Turistsæsonen har været positiv på Mors trods ustadigt sommervejr. Antallet af overnatninger og golf- samt cykelture er steget.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

MORS/THY:Indtil videre har vi haft 13 sommerdage i Danmark i år - altså dage, hvor temperaturen er nået op over den gyldne grænse på 25 grader.

Men det kedelige sommervejr har ikke umiddelbart sat en stopper for de mange turister på Mors eller i Thy. Det fortæller turistcheferne.

- Vi har haft en rigtig travl sommer med et par tusinde gæster inde på turistkontoret i ugen. Vi oplever, at der kommer mange flere udlændinge end tidligere. Både amerikanere, italienere, spaniere og andre, vi ikke plejer at se, fortæller Bente Kristensen, turistchef i Morsø Turistbureau.

I Thy har de også haft travlt.

- Det, vi har frygtet allermest, har været vejret. Men jeg ser tilbage på turistsæsonen med stor optimisme. Vejret har ikke haft en stor indvirkning, fortæller Ole Riis Christensen, turistchef i Thy Turistbureau.

På Mors er der sket i stor stigning i antallet af overnatninger og ture i naturen. Morsø Turistbureau fortæller, at sommerhusudlejningen har haft en fremgang på fem procent siden sidste år, og værelsesudlejningen har haft en fremgang på 11 procent.

Også cykel- og golfture har været meget populære. Antallet af golfpakker er mere end fordoblet, og cykelferierne har haft en fremgang på 22 procent.

Tendensen ses i hele landet, og år 2016 blev da også et rekordår for kyst- og naturturismen i Danmark med i alt 37 millioner overnatninger. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

- Vi er på det niveau, vi var på før finanskrisen. Bookingerne til sommeren 2018 er da også allerede begyndt at komme, siger Bente Kristensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.