Tusinder uden internet

Kuratorerne i konkursboet Skyline opgiver at sælge - nu begynder nedlukningen

Ulrik Jes Hansen, international forsker med bopæl og firma på landet i det nordlige Vendsyssel frygter at stå helt uden internet  i en periode - og er derefter tvunget tilbage til en håbløst utilstrækkelig TDC-løsning. Foto: Jesper Thomasen

Ulrik Jes Hansen, international forsker med bopæl og firma på landet i det nordlige Vendsyssel frygter at stå helt uden internet i en periode - og er derefter tvunget tilbage til en håbløst utilstrækkelig TDC-løsning. Foto: Jesper Thomasen

NORDJYLLAND:Tusinder af landmænd og andre erhvervsdrivende på landet risikerer at stå helt uden internet de kommende uger. Kurator i internet-firmaet Skyline har opgivet at sælge det konkursramte selskab til en ny operatør, og lukningen af netværket hos de 40.000 erhvervs- og privatkunder blev sat i gang straks efter pinse. På hjemmesiden oplyser Skyline til sine erhvervskunder, at TDC tilbyder at hjælpe dem videre og vil sikre, at de hurtigst muligt er oppe at køre igen, ”hvis TDC kan levere internetforbindelse til jeres adresse”. Men tilbuddet er ikke koordineret sådan, at Skylines teknikere først lukker ned hos den enkelte kunde, når TDC er klar med en ny opkobling.

Meget alvorligt

Tværtimod vil hverken Skyline eller kuratorerne i konkursboet oplyse den enkelte kunde om, hvornår den pågældendes forbindelse præcist vil blive afbrudt.- Det er meget alvorligt, konstaterer formand for landboforeningen Agri Nord, Carl Chr. Pedersen, Ø. Hassing. - En landmand har brug for internettet hver eneste dag. Vi skal have forbindelse til banken og adgang til informationer. Han undrer sig over, at der ikke er stillet politiske krav til Skylines kuratorer om at holde linjen åben, indtil der er fundet en alternativ løsning.

Tilbage hos gamle TDC

Ulrik Jes Hansen, Kobbersholt, Mygdal, biolog og indehaver af konsulentfirmaet CATchFish ved Mygdal, har hos TDC fået at vide, at selskabet først vil koble ham på nettet 12. juni.Ligesom Carl Chr. Pedersen og mange andre landmænd flyttede han fra netop TDC, fordi selskabets med den begrænsede kapacitet i sine kobberkabler slet ikke matcher hans behov, men med den trådløse Skylines fallit er der ikke andre alternativer. - Dét TDC kan klare, dækker langt fra dagens behov. Hvor er den politiske kontrol med, at teleudbyderne - eller kuratorerne i konkursboet - bliver holdt fast på de vilkår, udbuddet er vundet på, spørger Carl Chr. Pedersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.