TV-drama: Der skal ligge et nyt parti

Seks stjerner til første afsnit i den nye sæson af ”Borgen”

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

DANMARK:Hvor var det dog et rart gensyn med alle de spændende mennesker på Borgen. Og hvor var det dog et overraskende gensyn. Hele vejen gennem dette første afsnit af tredje sæson fik vi den ene kæberasler efter den anden af ting og begivenheder, der kom bag på os.

Og den største overraskelse kom til allersidst, da Birgitte Nyborg (Sidste Babett Knudsen) sagde:

- Der skal ligge et nyt parti.

Nå. Det er altså det, det hele handler om. Altså historien om Ny Alliances genfødsel blot tilsat temmelig mange andre delikate, dramatiske kneb.

Om det bliver Ny Alliance, der nu skal fødes, ved vi af gode grunde ikke, men også det parti opstod på basis af radikal tankegods, omendskønt det i dag står for noget helt andet.

Tabte valget

Men der var mange ting, der kom bag på os, her to et halvt år senere:

Birgitte Nyborg tabte valget.

Hun er ikke længere sammen med Philip (Mikael Birkkjær). De blev jo ellers lykkeligt genforenet sidst.

Katrine (Birgitte Hjort Sørensen) er ikke længere sammen med Kasper (Pilou Asbæk), men de har et barn sammen.

Og så er der jo alle de vidunderligt morsomme detaljer:

Katrines barn kan kun sige et ord: Mormor

Politisk magasin

Torben Friis (Søren Malling) og Kasper Juul har et politisk magasin – Friis og Juul – der er en tindrende morsom parodi på Mogensen og Kristiansen. Bemærk i øvrigt, at Kasper har fået samme slik-hår som Peter Mogensen.

Endelig er serien straks fra start spækket med ledelsesmæssige intriger: Torben Friis står for at blive udnævnt til en slags nyhedschef – hvorefter hele det cheflag bliver udslettet. I stedet kommer der en ny over-chef, Alex Hjort (Christian Tafdrup) og det er bestemt ikke nogen rar herre.

Men masser af andre intriger ligger og spirer lige under overfladen. Katrine er ved at få et særdeles anstrengt forhold til sin mor (Michelle Bjørn Andersen) – altså den mor som er basis for, at hele hendes fortravlede liv kan fungere.

Og værre endnu: Hvis Birgitte vil ud at lave et nyt parti, der rent politik-geografisk skal ligge samme sted som De Moderate, så bliver det noget, der kommer til at skabe dybt fjendskab blandt nære venner. Hvad vil Birgittes tro væbner Bent Sejrø (Lars Knutzon) for eksempel sige? En ting er, at han har stået fadder til Birgittes politiske liv, men han har i endnu længere tid været medlem af De Moderate. Vil han være med til at stifte et nyt parti, eller er det simpelthen for stor en mundfuld for ham. Vil det være et overfald på hele hans politiske liv at gå med Birgitte?

Forrygende comeback

Der er dog flere steder, hvor jeg gerne ville have en forklaring på, hvad der i grunden er sket i løbet af de seneste par år: Hvorfor forlod Birgitte Nyborg dansk politik? Var det alene på grund af et valgnederlag? I givet fald ville det da være tøset adfærd. Og hvorfor er hun ikke sammen med Philip mere? Altså vi blev jo alle noget så glade, da de fandt sammen igen efter skilsmissen i sidste sæson af Borgen. De er et kønt par sammen. Disse to spørgsmål er centrale, og de blev ikke besvaret her i afsnit 21. Men der kommer naturligvis ni afsnit mere, så mon ikke forklaring følger.

Men helt grundlæggende: Det var et forrygende come back, som ”Borgen” her fik. Der var overraskelser i hobetal. Der var linet op med et hav af solide, fede intriger. Men først og fremmest er der tilsat gedigne, herlige doser af humor. Det var jo rigtigt sjovt.

Og endelig er der fint skuespil på alle pladser. Men det er naturligvis også noget nemmere, når man kender – og i et vist omfang elsker – de mange arketyper, som denne serie er befolket af.

Så vi glæder os til på søndag, når vi kan følge fødslen af et nyt parti. Balladen lurer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.