Tvillingesøster: Hun slog mor ihjel

16-åriges tvillingesøster afgav onsdag forklaring i retssag om Kvissel-drab

Foto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Foto: Lars Pauli Lars Pauli

NORDJYLLAND:Onsdag afgav tvillingesøsteren til den 16-årige drabstiltalte pige sin vidneforklaring i retssagen om drabet i Kvissel.

Senere skal også stedfaren afgive sin forklaring i retten i Hjørring.

Søster: Hun er kold

Det var tvillingesøsteren, der først indtog vidneskranken og her stod det klart, at hun mener, at søsteren er skyldig i drabet på deres mor.

- Først tænkte jeg, at det ville hun (den 16-årige tiltalte) ikke kunne finde på det. Men nu tror jeg, hun har gjort det med hans hjælp (den 29-årige medtiltalte mand). Hun er kold og ligeglad med alt, og det seneste år har hun ændret sig så meget, at jeg tror, hun har gjort det, sagde tvillingesøsteren onsdag i retten.

Tvillingesøsteren boede ikke i hjemmet i Kvissel sammen med sin nu afdøde mor og den tiltalte. Hun flyttede hjem til sin far i august, fordi hun var træt af de konstante konflikter mellem moren og søsteren.

Hun fortæller, at moren og den tiltalte 16-årige skændtes hver dag, fordi den 16-årige ikke fulgte morens regler.

Desuden ville moren ikke have, at hun så den 29-årige, fordi han havde en dårlig indflydelse på datteren - og det gjorde den 16-årige vred.

Ifølge tvillingesøsteren begyndte problemerne mellem moren og den tiltalte, da tvillingesøstrene begge begyndte at arbejde som tjenere på en restaurant i Frederikshavn kort tid før sommerferien.

- Jeg følte mig tilsidesat

I retten fortalte hun, at den nu tiltalte tvillingesøster brugte alt sin tid sammen med den 29-årige, som havde en dårlig indflydelse på søsteren.

- Jeg følte mig tilsidesat til fordel for ham. Hun havde næsten ikke andre relationer end ham til sidst, og vi så ikke meget til hinanden op til drabet, sagde søsteren som vidne i retten.

Tvillingesøsteren, som havde en bistandsadvokat med i retten, fortalte, at drabet på moren - som hun havde et meget tæt og fortroligt forhold til - har påvirket hende meget. Hun bor i dag i en støttebolig i Aalborg, fordi hun havde brug for at komme væk fra Frederikshavn efter drabssagen.

Brød grædende sammen

Hun var helt rolig under selve vidneforklaringen, men da anklagemyndigheden var færdig med sine spørgsmål, brød hun grædende sammen, og der blev holdt en pause, før afhøringen kunne fortsætte.

Den 16-årige tiltalte var ligeledes tydeligvis berørt over at se sin tvillingesøster i retten.

De to har ikke haft kontakt siden drabet - og det ønsker tvillingesøsteren, som vidnede, heller ikke at de skal have.

- Jeg vil ikke have kontakt med hende mere, efter det hun har gjort. Det er virkeligt tragisk, at det her kan ske. Min mor har ikke gjort andet end at passe på hende, lød det fra søsteren, som vidnede i retten onsdag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.