Tvungne vandplaner

Staten tvinger Hjørring Kommune til at gennemføre vand- og naturhandleplaner

Liver Å indgår i Hjørrings vandhandleplan. Staten har sat mål op for 737 kilometer vandløb i Hjørring Kommune.Arkivfoto: Kurt Bering

Liver Å indgår i Hjørrings vandhandleplan. Staten har sat mål op for 737 kilometer vandløb i Hjørring Kommune.Arkivfoto: Kurt Bering

HJØRRING:Byrådet har modvilligt godkendt kommunens vand- og naturhandleplaner. Medlemmerne frygter, at kommunen selv ender med regningen.

Vand- og naturhandleplanerne er planer for, hvordan kommunen vil indfri de mål, som staten har opstillet.

Staten har med baggrund i EU’s vandrammedirektiv fastsat målsætninger for alle landets kommuner.

- Det her er jo en tvungen sag, som desværre vil få konsekvenser for de mennesker, der har marker omkring vandløbene, sagde Morten A. Petersen (V).

Der er kommet flere indsigelser imod planerne blandt andet fra landmænd, der mener, at det vil få konsekvenser for dyrkningen af marker, der ligger ned til vandløb, når vandløbene ikke længere vedligeholdes.

Kommunernes omkostninger ved vand- og naturplanerne refunderes af staten, men flere byrådsmedlemmer tvivler på, at kommunen slipper helt gratis.

Borgmester Arne Boelt sagde, at mange borgmestre deler bekymringerne om økonomien, og alle kommuner er enige om, at regningen skal sendes til staten. Men Arne Boelt tilsluttede sig skepsissen over, om staten virkelig betaler hele gildet.

- Det ender nok ikke helt sådan, men nu må vi se, sagde han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.