Tysk chauffør får stor bøde og mister kortet

Snød med køre- og hviletid og satte hastighedsbegrænsning ud af kraft

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

STØVRING:En tysk chauffør mister kørekortet i seks måneder og får en bøde på 10.000 kr., efter at han blev afsløret i at manipulere med lastbilens kontrolapparat, der registrerer køre- og hviletid.

Det tyske firma, som chaufføren arbejdede for, får en bøde på 20.000 kr.

Chaufføren blev standset tirsdag på motorvej E45 ved Støvring, og betjenten kunne konstatere, at udskrift fra lastbilens digitale kontrolapparat viste, at chaufføren havde holdt pause i fem timer og syv minutter, selv om han kørte.

Apparater sat ud af kraft

Betjenten fik derfor en mistanke om, at der var monteret en ulovlig magnet på køretøjet, og han bad kolleger om at komme til rastepladsen, hvor lastbilen befandt sig.

- Det viste sig, at chaufføren havde anbragt en kraftig magnet på cirka 2x2x1 cm. ved en impulsgiver på lastbilen. Magneten påvirkede lastbilens kontrolapparat og den hastighedsbegrænsning, som lastbiler har, siger politiassistent Tonny Pedersen, der er fagansvarlig for køre- og hviletid ved Tungvognscenter Nord.

Han ankom selv til rastepladsen, hvor chaufføren kort efter indrømmede, at han af egen drift havde sat magneten på. Chaufføren var i øvrigt på vej til Danish Crown i Sæby.

Større risiko for ulykker

Når politiet kontrollerer, at køre- og hviletidsbestemmelserne overholdes, skyldes det især, at det er farligt for lastbilchaufførerne selv og ikke mindst deres medtrafikanter, hvis chaufførerne er trætte.

- Der er en større risiko, hvis lastbilchaufførerne ikke er udhvilede. De kan blive trætte og uopmærksomme. Det er også farligt, hvis de sætter lastbilens hastighedsbegrænsning ud af kraft, når de kommer kørende med 40-50 ton, siger Tonny Pedersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.