Tyv løb med bronzeskulpturer

Kunstner savner skulpturer for 35.000 kroner efter indbrud på galleri i Søndergade

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Bronzestøber og billedhugger Lene Purkær Stefansen fra Svenstrup leder i øjeblikket med lys og lygte efter 10 bronzeskulpturer til en samlet værdi af 35.000 kroner.

Torsdag 19. februar - sikkert mellem kl. 4 og 5.30 om morgenen - var der nemlig indbrud hos Anni O i Søndergade, hvor hun havde udstillet skulpturerne i vinduet, og det betød desværre, at tyven løb med Lenes værker, som blandt andet forestiller en siddende familie med to børn samt flere par og enkeltstående figurer.

- Det er så ærgerligt, for selvom de højst har en værdi på 400 kroner som skrot, er de naturligvis meget mere værd for mig. Så jeg har det lidt som om, de har været inde i min private bolig og stjæle noget, der er en vigtig del af mig, forklarer hun.

Siden indbruddet har Lene blandt andet efterlyst skulpturerne på Facebook, og hun har også kontaktet diverse skrothandlere i området.

- Men jeg tror egentlig ikke, de er solgt som skrot. For de vejer ikke så meget, at man kan få noget særligt for dem, og så er de også meget lette at genkende. Så jeg tror mere på, at der er tale om bestilt arbejde eller nogen, som tror, de er lette at afsætte, siger hun.

Det er ikke første gang Lene Purkær Stefansen, der selv har galleri og værksted i Fabriksparken i Svenstrup, er udsat for tyveri. I løbet af de sidste ti år har hun blandt andet været fået stjålet værker, der var udstillet på et galleri i Skagen. Og senere mistede hun også skulpturer til en værdi af 50.000 kroner efter et indbrud på en udstilling i Brønderslev.

- Men dengang var de forsikret, og det er de desværre ikke denne gang, fortæller hun.

Ifølge Lene er de stjålne skulpturer mellem 15 og 22 centimeter høje, og seks af dem er signeret i bunden med hele hendes navn samt et nummer mellem et og otte, da de kun er fremstillet i otte eksemplarer. Men indtil videre er der ikke nogen, som har reageret på efterlysningen med andet end sympati-tilkendegivelser.

- Jeg håber virkelig, at nogen vil kontakte enten mig eller politiet, hvis de har hørt noget eller pludselig får tilbudt at købe en bronzeskulptur på et værtshus, siger hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.