Udvalg henter inspiration i Berlin

Arbejdsmarkedsudvalget tager på tur i starten af april

Arbejdsmarkedsudvalget besøger nu Berlin for at finde inspiration. Her Brandenburger Tor under under Festival of Lights i efteråret. Arkivfoto

Arbejdsmarkedsudvalget besøger nu Berlin for at finde inspiration. Her Brandenburger Tor under under Festival of Lights i efteråret. Arkivfoto

HJØRRING:Arbejdsmarkedsudvalget for Hjørring Kommune vil under en studietur til Berlin 2.-6. april hente inspiration hos Danmarks sydlige nabo til, hvordan vi kan udvikle arbejdsmarkedet i kommunen.

Det nye arbejdsmarkedsudvalg fra Hjørring Kommune bestående af syv kommunalpolitikere rejser 2. april 2014 fire dage til Berlin for at få inspiration til, hvordan kommunen får flere ledige enten i beskæftigelse eller i gang med en uddannelse ved at gribe tingene an på andre måder end i dag.

Under studieturen kommer udvalget bag scenen i udvalgte institutioner som f.eks. en flersporet uddannelsesinstitution, et tysk jobcenter og flere succesfulde projekter inden for social- og oplevelsesøkonomi.

Arbejdsmarkedsudvalgets formand Ivan Leth (S) siger før turen:

- Den primære grund, til at Berlin er valgt som mål, er, at den tyske ledighed siden 2005 er faldet fra 12 procent til et niveau i dag, som er lavere end før finanskrisen, samtidig med at den tyske arbejdsstyrke er vokset. En både usædvanlig og - set med mine briller - misundelsesværdig situation.

Et af de projekter, udvalget skal besøge, er et såkaldt ”street art”-projekt. Under renoveringen af ældre beboelsesbygninger i Berlin inviteres anerkendte kunstnere til at dekorere bygningen, mens renoveringen foregår, så resultatet ikke blot er en nyistandsat bygning, men samtidigt en forskønnelse af bybilledet.

- Jeg har set billeder af de utroligt iøjnefaldende bygninger og kunne sagtens forestille mig noget lignende her i landsdelen. Den måde at renovere bygninger på forskønner jo ikke blot bybilledet, men engagerer også de folk, der bor eller er turister i området på en helt anderledes måde, hvilket er helt i tråd med vores vision for Hjørring Kommune som turistmål, siger Ivan Leth.

- Vi slår to fluer med ét smæk under måltiderne på turen, da vi bl.a. skal besøge forskellige spisesteder - herunder en restaurant drevet af sindslidende og en såkaldt Dunkelrestaurant, hvor man spiser i mørke. Den slags engagement og inklusion af borgerne kunne jeg også sagtens se en pendant til i vores hjørne af landet.

Blandt de øvrige planlagte aktiviteter er et besøg i den danske ambassade med oplæg fra Ministerråd Poul Scheuer og rundvisninger i Reichstag og et tysk jobcenter. Herudover besøger udvalget en flersporet uddannelsesinstitution i Berlin, som er et resultat af en reform af det tyske uddannelsessystem fra 2010, hvor man besluttede at samle flere uddannelsestyper under samme tag.

Ud over arbejdsmarkedsudvalgets syv politikere deltager økonomi- og arbejdsmarkedsdirektør Leif Johannes Jensen, arbejdsmarkedschef Michael Duus Nielsen og en embedsmand fra Hjørring Kommunes Arbejdsmarkedsforvaltning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.