Udvalget splittet over Kallerup-møller

Der er uenighed om både højden og antallet af vindmøller, der kan rejses på Sperring Sø i vindmølleområde Kallerup

En ansøgning om at rejse fem møller med en højde på 150 meter på den udtørrede Sperring Sø deler udvalget for miljø og teknik, både når det gælder spørgsmålet om antallet af møller og ikke mindst højden på dem. Arkivfoto: Peter Mørk <i>Foto: Peter Mørk</i>

En ansøgning om at rejse fem møller med en højde på 150 meter på den udtørrede Sperring Sø deler udvalget for miljø og teknik, både når det gælder spørgsmålet om antallet af møller og ikke mindst højden på dem. Arkivfoto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

KALLERUP:Otte møller hver med en højde på op til 100 meter eller fire møller med en maksimumhøjde på 125 meter.

Det er de to muligheder, der skitseres i kommunens vindmølleplan for område V7 Kallerup. Planen, der blev vedtaget sidste år, rummede oprindelig syv områder, men endte på to, nemlig foruden Kallerup også et område ved Gisselbæk.

Hvor det var en langvarig proces at få vindmølleplanen godkendt, tyder meget nu på, at det også bliver vanskeligt at realisere et vindmølleprojekt i området på den udtørrede Sperring Sø ved Kallerup.

Kommunens udvalg for miljø og teknik har netop behandlet et vindmølleprojekt fra Kallerup Vind I/S, der tæller en kreds af landmænd fra lokalområdet. Projektet omfatter møller af en størrelse og et antal, der ligger udenfor det, vindmølleplanen åbner mulighed for, nemlig fem møller med en højde på 150 meter.

Udvalget delt

Projektet har delt udvalget, som ikke har formuleret en enig indstilling i sagen. Jane Kruse (SF) ønsker, at vindmølleplanens mulighed for fire møller med en maksimumhøjde på 125 meter eller otte møller op til 100 meters højde fastholdes, mens Viggo Iversen (K) og Henrik Gregersen (V) vil åbne mulighed for, at der kan opstilles fem møller på 150 meter. Udvalgsformand Henning Holm (S) står for et tredje synspunkt, nemlig at der skal være mulighed for at rejse fem vindmøller, som dog skal holde sig indenfor den højde på 125 meter, som står i vindmølleplanen.

- Sagen er problematisk, ikke mindst fordi den vindmølleplan, vi fik vedtaget, er et resultat af en meget langvarig proces, hvor netop spørgsmålet om møllernes højde var helt centralt. Det bør vi holde os klart, også selv om vi nu får et projekt med højere møller, som i kraft af højden kan udnytte vindenergien mere effektivt, siger Henning Holm, som til gengæld kan følge ønsket i ansøgningen om at opstille fem og ikke som vindmølleplanen siger fire møller.

- Folkene bag projektet har opkøbt og nedlagt en ejendom i området, så der på den måde er skabt plads til fem møller, siger Henning Holm.

Det er muligt at ændre bestemmelserne i vindmølleplanen, lyder det fra vindmøllesekretariatet under Naturstyrelsen. Ændringen skal inddrages i den debatfase, der under alle omstændigheder skal gennemføres, før der udarbejdes kommuneplantillæg og VVM-redegørelse for projektet.

- Udvalget er langt fra enigt i sagen, så den kommer til at køre hele vejen gennem økonomiudvalg og byråd, før den finder en afgørelse, vurderer Henning Holm.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.