Ukrainske ministerier er udsat for et massivt cyberangreb

Cyberangreb mod Ukraines regering kommer efter flere dages forhandlinger mellem Rusland og Vesten.

Ukraine er udsat for et massivt cyberangreb, der fredag har lukket en række ministeriers hjemmesider. Det oplyser udenrigsministeriet i Kijev.

Cyberangrebet kommer efter flere dages forhandlinger mellem Rusland og Vesten om situationen i og omkring Ukraine, der er endt uden resultat.

Ukraines uddannelsesministerium skriver på Facebook, at dets hjemmeside er nede som følge af et "globalt angreb", der har fundet sted i løbet af natten.

Ingen har umiddelbart taget skylden for angrebet.

Udenrigsministeriets hjemmeside havde en erklæring, der kortvarigt dukkede op på ukrainsk, russisk og polsk, og som antydede, at angrebet var en reaktion på Ukraines provestlige holdninger.

- Ukrainere, alle jeres personlige data er blevet slettet og er umulige at genskabe. Alle informationer om jer er gjort offentlige, så vær bange og frygt det værste.

- Dette er for jeres fortid, nutid og fremtid. For Volyn, OUN, Galitsia, Polesye og for det historiske land, lyder beskeden.

Det er henvisninger til ultranationalistiske organisationer og regioner i Ukraine.

Cyberangreb kommer på et tidspunkt, hvor det skønnes, at Rusland har opmarcheret 100.000 soldater nord og øst for Ukraines grænse til den store nabo. Det har skabt frygt i Ukraine og Vesten for, at Rusland planlægger en invasion.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.